Timba Timişoara, prim duş rece: Ţibîrnă de la „cei mari”

BC Timba Timişoara şi-a pierdut luni după-amiază invincibilitatea în cursa ce se doreşte a fi spre promovare, cedînd la Oradea în penultima etapă a Seriei 4 în liga a doua masculină, în faţa gazdei CS Municipal II LPS, care l-a utilizat între alţi jucători cooptaţi de la prima echipă de pe Criş şi pe Bogdan Ţibîrnă, cel cu 10 minute în succesul bihorean de sîmbătă de la Piteşti, 62:59.

BC Timba rămîne detaşat prima în serie, cu 6 succese şi un eşec, coşaveraj 561:441, fiind calificată înainte de termen în faza superioară a competiţiei, însă – aşa după cum a remarcat antrenorul Bogdan Murărescu imediat după înfrîngere, „ar fi bine să ne trezim!” 

Doar Gaz Metan II Mediaş, cu 7 victorii la activ în Seria 3, a rămas neînvinsă în liga secundă, mai exact în cealaltă serie cu doar 5 echipe, tot transilvană. Cît despre timişoreni, care se impuneau foarte clar în precedentul meci, tot în deplasare, pe 20 februarie, şi tot la un „satelit” al unei prim divizionare, U Mobitelco II Cluj, luni au clacat cu 67:60 (15:7, 19:19, 15:20, 18:14), în suferinţă fiind mai ales atacul, şi în special în primul „sfert”.

Bihorenii le-au oferit timişorenilor o surpriză, cooptîndu-i pentru partida de luni de la ora 14 pe cîţiva dintre jucătorii care cochetează cu lotul prim-divizionarei, în frunte cu Bogdan Ţibîrnă, dar şi Lazăr, Hora, ambii în cărţi sîmbătă la Piteşti, cît şi Pascu sau Laviniu Andrei.

Murărescu a apelat în start la Biro, Cormoş, Pătru, Popa şi Czmor, trei dintre titulari strîngînd 75% din punctele echipei. „O problemă a fost şi faptul că am stat în etapa trecută, n-am mai jucat de două săptămîni, doar pregătiri fără amicale, şi am intrat mai greu în joc. S-a simţit, într-adevăr, însă puteam cîştiga, am şi condus. Ne-au dominat sub panou prin Ţibîrnă şi Lazăr, care pot prinde şi cîte 15-20 minute în prima ligă. Ne-a prins bine să jucam contra lor dar trebuia să şi jucăm, pentru a cîştiga, ori noi am intrat puţin cam timoraţi. Cred că ne-a prins bine”.

Au excelat pentru timişoreni Czmor, cu 17 puncte, Popa – 17, Cormoş – 11 şi Betea – 8, care „a jucat bine”, după cum a mai punctat antrenorul secund divizionarei.

Urmează un ultim joc în Seria 4, sîmbătă la ora 12, acasă cu West Petrom Olympia Arad, în runda a opta a întrecerii. Orădenii sunt astfel la doar al doilea succes, după 6 înfrîngeri, ei cîştigînd şi pe 20 februarie pe Criş, 63:48 cu BC II Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: