Timișoara mai aproape decât București. SCM OHMA mai la îndemâna lui CSO Voluntari decât Dinamo: 18 avans în primul sfert de oră, 33:48 la pauză

Vinerea trecută, pe locul 2 fiind înaintea ultimei etape din retur, CSO Voluntari pierdea doar pentru a doua oară acasă în cele 15 apariții pe teren propriu în sezonul regular, 85:101 cu CSM CSU Oradea, efectuând astfel rocada la potou cu bihorenii urcați pe 2, pe când ilfovenii, de pe 3, au ieșit în play-off în calea timișorenilor de pe 6. Mai convenabil și la îndemână, elevii lui Sasa Ocokoljic calificându-se blitz și detașat în semifinale în fața violeților, cu 2-0, 95:72 marți seară în ”Gabriela Szabo”, 79:68 (48:33) vineri de la ora 18 în ”Constantin Jude”, unde, doar cu excepția primelor 5 minute, oaspeții au controlat și returul, urcând la 40:22 în primele nici 15 minute și intrând cu 17 puncte avans în sfertul final, grație câștigării primelor trei. Asta în vreme ce orădenii de pe 2 au fost spulberați de Dinamo în revanșa din București, cu 79:62 (40:36) după ce gazdele au tranșat tot primele trei sferturi, 1-1 la meciuri. 

Învingătoare în turul sezonului regular la Oradea cu 82:68, CSO Voluntari a cedat săptămâna trecută bihorenilor în returul din Ilfov la 16 puncte diferență, cu încă un coș mai mult, trupa lui Ocokoljic alegându-și traseul spre semifinale și adversarul din sferturi, Timișoara mai aproape de Voluntari decât București, alb-violeții mai la îndemâna lui Vlad Moldoveanu și compania decât dinamoviștii de pe 7. 

Doar campioana U-BT Cluj a mai izbutit încă din al doilea joc al sferturilor intrarea în semifinale, câștigând și returul de vineri seară, cu 86:81 la Sibiu, lider eliminând-o astfel pe a opta clasată, 2-0 conturat marți și vineri și de CSO Voluntari, de o manieră mai clară, la 23 de puncte diferență în prima întâlnire acasă cu timișorenii, la 11 vineri de la ora 18 în sala ”Constantin Jude”, unde ilfovenii aveau deja 18 puncte avans înaintea mijlocului sfertului secund, 15 puncte avans la pauză și 17 înaintea ultimelor 10 minute.

Mai clar de-atât nu se putea, și ce ți-e 77:90, rezultat cu care ilfovenii se impuneau recent în retur pe Bega, luna trecută, în sezonul regular, ce ți-e acest 68:79 de vineri seară – diferență comparativă de un coș, eliminare pentru alb-violeți, la capăt de linie în sezonul 2021/2. Învinși de 4 ori în această ediție de CSO Voluntari, nu la mai puțin de 8 puncte diferență. CSO Voluntari, în careul fruntaș și în sezonul trecut, ajuns și de astă dată în semifinale în pofida unui dublu eșec în sezonul regular în fața unei trupe din play-out, CSA Steaua. 

Grijulii, ilfovenii și-au făcut temeinic calculele și au evitat cojile de banană, succesele lor cu dinamoviștii în sezonul regular fiind ceva mai strânse, doar la 3 puncte pe teren propriu, 84:81, 75:64 în returul în deplasare din capitală.

Iar astfel CS SCM OHMA Timișoara a suferit și a 14-a înfrângere în cele 32 de apariții în campionat, ieșind din nou din cursă în sferturi, cu mențiunea că o singură dată a câștigat, și atunci la limită, în cele 12 întâlniri cu primele 5 clasate de care a fost devansată după sezonul regular, la Craiova, cu ocupanta locului 5. Celelalte 3 succese în dauna trupelor intrate în play-off, așadar dintre primele opt clasate, două tur-retur cu Dinamo și unul acasă cu BC CSU Sibiu, a șaptea respectiv a 8-a clasată. 

Asta-i fața reală a prezenței timișorenilor în ediția 2021-2022 a Ligii Naționale de baschet masculin, fără surprize furnizate în fața primelor 4 clasate, cu victorii rătăcite în fața Craiovei și Sibiului. Restul, umplutură, oricât s-ar strădui unii să toarcă prodomo în a lor demagogie și ipocrizie, furt al propriei căciuli, sau mai bine zis a căciulii timișorenilor, fiind vorba despre o secție a grupării Municipalității, club proptit din banul public. Nu prea vine de fapt nimic din urmă și doar este unsă vară de vară ușa rotativă a importurilor de străini, asta pentru reprezentații în fața unei brume de spectatori. Dar prioritățile sunt definite în funcție de interesele camuflate ale unora.  

În consecință, efectele sunt invariabile, de astă dată sub forma detașării ilfovenilor în primele două sferturi ale returului, cu 24:17 și 24:16, după care au câștigat și sfertul 3, cu 18:16, pierzându-l pe ultimul, 19:13 pentru elevii lui Dragan Petricevic.

Ilfovenii așteaptă acum deznodământul meciului 3 din Crișana, CSM CSU Oradea – Dinamo, la fel cum liderul campion U-BT Cluj așteaptă verdictul celuilalt sfert de finală necesitând un joc decisiv în Trivale, după ce SCM U Craiova a dispus în retur de FC Argeș, 84:82 și 1-1 la partide.

La Timișoara, gazdele au fost în avantaj doar 5 minute și 9 secunde, în primele șase minute ale returului, grație unui start dătător de speranțe, cu cel mai bun run al violeților, de 6 puncte, marcate de Strong după primele 20 de secunde, de Olah și Lilov în minutul 2.

Oaspeții spărgeau gheața abia în minutul 3, de la distanță, prin Vlad Moldoveanu, iar astfel aveau să se și distanțeze ilfovenii, mulțumită a nu mai puțin de 11 reușite de la distanță din 22 de încercări, procentaj de 50%, față de cele doar 3 din 16 ale învinșilor.

Care s-au bazat în special pe coșurile titularilor din 5-ul de start, vineri fără Adam Mirkovic implicat, mai bine de două treimi din reușite, pe când vizitatorii s-au impus mai degrabă prin coșurile celor intrați de pe bancă, majoritare. Iar când mai și ratezi acasă jumătate dintre puținele aruncări libere avute, soarta ți-e pecetluită. Vremelnic, în cazul timișorenilor aproape fără replică. 

Din partea cărora au jucat 10 baschetbaliști în frunte cu Strong peste 35 de minute, cu 19 puncte – coșgheter al bănățenilor, completat de pivotul localnic Olah cu 18, internațional al doilea cel mai folosit component al gazdelor, 28 de minute, pe când Gotcher a fost cel mai mult jucat de Ocokoljic tot dintre 10 sportivi intrați pe teren, 30 de minute, principal marcator fiind însă Rolland Torok – coșgheter al întâlnirii, cu 20 de puncte din câte 4 aruncări reușite de două respectiv 3 puncte, la câte 5 încercări din fiecare procedeu, în condițiile în care toți cei 10 au și înscris.

Dubla deținătoare la zi a Cupei României, intrată din nou și în semifinalele campionatului, după încă un 2-0 în sferturi, precum în primăvara trecută.

Vineri, ilfovenii s-au redresat rapid, de la 8:3 în minutul 4 pentru bănățeni, pe mâna lui Gotcher, Vasiliauskas și Badiu, egalând la 10:10 până la mijlocul sfertului I.

Iar în minutul 6 Vasiliauskas prelua conducerea în premieră pentru oaspeți, 12:13, peste alte 11 secunde Gotcher majorând avantajul cu o ”triță”, 12:16. 

Un prim run ilfovean de 6 puncte, urmat puțin mai apoi de un altul, de la 14:16 la 14:22, oaspeți detașați spre finele sfertului I.

”Trița” lui Badiu și liberele lui Barro i-au desprins și mai mult încă din debutul sfertului secund, dominat și mai clar de vizitatori, punctele lui Torok desprinzându-i la 20:37, apoi și la 22:40, cu încă o reușită de la distanță – avantaj maxim în minutul 15.

”Violeții” au început la fel de bine și după pauză, Lilov și Olah legând 5 puncte încă din primul minut, tot Moldoveanu temperând iureșul bănățean, coș cu fault.

Gazdele izbuteau totuși să se apropie la 9 puncte diferență, însă ilfovenii au replicat prompt cu un run de 5 puncte, intrând cu 17 avans în sfertul final. Unicul adjudecat de timișoreni, care nu s-au apropiat însă la mai puțin de 10 puncte, precum la mijlocul ultimului sfert. 

Semifinalele, un pod mult prea îndepărtat. Talton a mai înscris peste 10 puncte dintre cei 7 marcatori ai învinșilor, ceilalți patru, cel mult 7 puncte, deloc în contul lui Brown, revenit cu 9 minute jucate.

Final de sezon din scurt pentru alb-violeții Timișoarei, punct final pe Bega, după nu mai puțin de 6 sezoane la ”Lei”, pentru însuși căpitanul bănățenilor, Milos Komatina, jucând 28 de minute la ultima sa apariție.

Fotografii

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: