Timişoara x 2: Timba promovează în A, alături de BC

BC Timba Timişoara s-a alăturat înainte de limită lui BC Timişoara în Divizia A de baschet masculin, promovînd sîmbătă seară în urma unei entuziasmante evoluţii total dezinvolte odată ce s-a desprins puţin după pauza mare, 94:63 (20:22, 25:22; 26:14, 23:5) cu CSU Galaţi, în faţa căreia şi-a luat revanşa după eşecul de la barajul din 2011, în urma căruia ambele cluburi continuau în B. Dar Bogdan Murărescu şi băieţii săi au făcut de-această dată pasul spre elită, în Bucureşti şi în faţa camerelor TV ale DIGI Sport, performanţă care ar merita direcţionarea unor fonduri bugetare şi către o grupare care s-a susţinut mai ales dintr-un brav efort financiar privat, o rara avis în circumstanţele actuale.

Antrenorul Bogdan Murărescu şi finanţatorul Sebastian Răducanu au ghidat secund-divizionara BC Timba spre elita Diviziei A, alături de BC Timişoara

Dacă timişorenii se impuneau vineri seară la doar 5 puncte diferenţă în faţa Stelei, duelul de sîmbătă, înaintea căruia ştiau că un triumf ar echivala cu risipirea oricăror emoţii în privinţa promovării şi accederea în elită şi pe seama primului joc al zilei, în care Farul a obţinut la rîndul ei un al doilea succes, 83:68 de la 35:41 cu steliştii, a fost tranşat în cele din urmă de o manieră mult mai clară, ca un iureş în „sferturile” trei şi patru.

Astfel, odată ce remarcabilul Florin Popa a repreluat conducerea cu o „triţă”, 34:33 cu nici 5 minute înaintea pauzei mari, BC Timba nu s-a mai uitat înapoi, ci s-a distanţat treptat de la acel unic punct avans avut la mijlocul meciului.

La fel ca vineri, în cinciul de start Cormoş, Popa, Biro, Czmor, Pătru, şi avînd nevoie tot de aproape două minute pentru marcarea primelor puncte, BC Timba şi-a intrat încet-încet în mînă şi şi-a apropiat ambele puncte, de aur după amarul barajului ratat în 2011.

De-acum cu două prim-divizionare, dintre care una, o vicecampioană susţinută exclusiv din bani publici, şi o nou-promovată ridicîndu-se mai ales pe investiţii private, Timişoara trebuie să cîntărească în mod just cuantumul oferit celor două grupări, BC Timba cîştigîndu-şi dreptul de a spera la o mai consistentă susţinere pe plan local, atît ca afectivitate a iubitorilor de baschet cît şi ca sprijinire ca atare.

Florin Popa a fost din nou coşgeter al timişorenilor, cu 21 de puncte (4 recuperări; 5 assists), urmat fiind la acest capitol de Czmor, cu un double-double, 18 puncte şi 10 rebounds, Cormoş (17), Andrieş (14), Pătru (9), Betea (8), Biro (6) şi Păcurariu, cu un punct.

Cormoş, cu cinci „triţe” dintr-un total de 10 aruncări de 3 puncte, Popa, cu procentaj de 100% la aruncările de două puncte, 4 din 4, Czmor, Biro, cu 11 recuperări, şi Pătru, în această ordine, au acumulat cele mai multe minute pe parchet în succesul de sîmbătă.

Urmează un derby al nou-promovatelor, Farul – BC Timba, duminică de la ora 11, în care se va desemna cîştigătoarea Turneului de Calificare. Oricum, dopul sticlei de şampanie a pocnit deja din preziua ultimului duel, cu atît mai frumos pentru efortul timişorenilor…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Alte articole legate de acest subiect: