Timişoreanca Adina Stoiedin, de la BCM Danzio, mâine seară în All Star Game, la Târgovişte, unde liderul-campion UVG ICIM Arad trece de gazda CSM şi câştigă apoi Cupa României

Adina Stoiedin va fi vineri seară reprezentanta „violetelor” lui BCM Danzio Timişoara în All Star Game 2014, alăturându-se în selecţionata Nordului concitadinei sale Annemarie Părău, proaspăt câştigătoare cu CSU Alba Iulia a Ligii Europei Centrale, şi colegei acesteia de club, Tiffany Brown, până în primăvara trecută la bănăţence. Iar selecţioner îl vor avea pe Jose Araujo, antrenor al liderului-campion UVG ICIM Arad, în curând adversar al „violetelor” în 1-8, care a câştigat în această seară Cupa României, după ce trecea ieri de gazda CSM.

BCM Danzio Timișoara - Phoenix Galați 76:75 (30:31): Adina Stoiedin la minge

 

Aşadar trei seri pline sub Turnul Chindiei, la vârful baschetului feminin românesc, implicând şi sportive cu legăturile lor cu Timişoara. În primul rând Adina Stoiedin, căpitan al formaţiei pregătite de Dan Ionescu, şi care se regăseşte în lotul „Nordului”, împreună cu Tiffany Brown, Chastity Reed, Annemarie Părău şi Sasa Cadjo, toate de la CSU Alba Iulia, Jence Rhoads, Monika Boriga-Brosovszky, Monica Engelman şi Alina Crăciun, toate de la BC U Vasile Goldiş ICIM Arad, dar şi Andreea Orosz, de la CSM Satu Mare, L’Oreal Price şi Ceciley Johnson, de la Universitatea CSM Oradea, Flavia Ferenczi, de la U Cluj-Napoca, şi Kata Meszaros, de la Nova Vita Târgu Mureş, antrenori fiind aşadar Jose Araujo, al arădencelor, şi Petre Eles (CSM Satu Mare).

Dintre acestea, arădencele tocmai s-au revanşat pentru pierderea finalei Ligii Europei Centrale, acasă la CSU Alba Iulia, triumfând astăzi în Cupa României, 67:61 (36:30) în finala cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la Târgovişte, unde Engelman a fost coşgeterul celor de pe Mureş, cu 19 puncte, urmată de Rhoads, cu 14, şi Williams, autoare a unui double-double, 13 puncte şi 17 recuperări.

Engelman, împreună cu colegele de club din baschetul autohton, Boriga-Brosovszky şi Crăciun, dar şi Brown respectiv Johnson, de la cele de pe Crişul Repede, vor alcătui la ora All Star Game cinciul de start al „Nordului”, conform sufragiilor întrunite. Faţă în faţă la start din partea „Sudului”, sub comanda lui Dan Fleşeriu şi Dan Calancea, se vor afla Samantha Prahalis, coşgeter al finalei Cupei României, cu 26 de puncte în contul lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, şi care a înlocuit-o în lot pe Florina Diaconu, ca a doua sportivă nominalizată pe poziţia de coordonator de joc, la totalul voturilor, precum şi Romina Filip (Phoenix Galaţi), Chrissy Givens şi Lenita Sanford, ambele de la CSM Târgovişte, respectiv Karla Barte, de la Olimpia Braşov.

Aşadar învinse ale arădencelor în semifinala de ieri şi finala de azi, gazda CSM Târgovişte cedând ieri cu 71:74, după ce conducea la pauză cu 48:37, meci în care timişoreanca Ancuţa Stoenescu a marcat 10 puncte în 16 minute pe teren, cu o eficienţă de -3. Şi totuşi, conglomeratul străin al dâmboviţencelor lui Dan Fleşeriu s-a revanşat astăzi, în finala mică, 97:67 cu CSBT Alexandria, obţinând „bronzul” în Cupa României, medalie şi la gâtul lui Stoenescu, autoare a 8 puncte în peste 21 de minute jucate.

Finalistă învinsă a fost aşadar „Sepsi”, care trecea la scor în sferturi de BCM Danzio, cu 82:46 şi 83:51, fază a competiţiei în care era eliminată şi CSU Alba Iulia, de către arădence.

Aşadar triumf în Cupă al Aradului, după 3 ani, de-atunci impunându-se CSM Târgovişte, în finale cu CSM Sportul Studenţesc, în 2012, respectiv CSU Alba Iulia, în 2013, Final Four de anul trecut în care baschetbalistele de pe Mureş dispuneau de covăsnencele de la Sepsi doar în finala mică.

* All Star Game al Ligii Naţionale feminine se joacă vineri seară la Târgovişte, în difuzare directă pe DIGISport 3, de la ora 19,45.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 42

 


Ultimele articole din categoria Baschet: