Timişoreanul Olah, alt double-double pentru România: 15 cu 18

Dacă finalul competiţiei la categoria U20 pare a se face ţăndări pentru români, printre care şi timişorenii Zoran Milencovici şi George Toth, zdrobiţi sâmbătă la Sarajevo de britanici cu 104-50 şi trimişi mâine în jocul pentru locurile 15-16, în schimb tot în Divizia B a Campionatului European, dar la grupa de vârstă sub 18 ani, „tricolorii” cu un timişorean revenit după un an din SUA şi cu această ocazie, au câştigat şi cel de-al doilea meci la Varna.

Alexandru Olah: double-double la C.E. U18 Divizia B (sursa foto: www.totalbaschet.ro)

Iar performanţa contra Austriei, în cadrul Grupei C, pe care România o conduce după două runde, are de-a face în mare măsură cu Alexandru Olah, juniorul crescut până anul trecut de CSS Bega Timişoara, de unde trecea în SUA, pentru a urma cursurile colegiului Traders Point Christian School.

Timişoreanul care în 15 octombrie va împlini 18 ani şi care măsoară 2,09 metri, cântărind 110 kilograme, a reuşit un nou double-double, şi contra austriecilor, 15 puncte marcate drept al doilea coşgeter al tricolorilor, 18 recuperări şi un assist.

Cinciarul titular vreme de 37 minute a avut aşadar o contribuţie decisivă în succesul cu 64:52 (26-10, 11-8, 17-20, 10-14), după ce în prima etapă, contra Olandei, într-un total de 36 de minute petrecute pe teren, Olah era autor a 19 puncte și 11 recuperări în triumful la limită, 66-65, după un prim sfert dezastruos al românilor.

Desigur, Olah este râvnit de Baschet Club Timişoara şi nu numai, într-o trecere conform tradiţiei locale, de la CSS Bega la prim-divizionară, dar masivul junior a ales să ia în piept o cale mai puţin bătătorită mai ales la această vârstă, iar cum pofta vine mâncând, nu este exclus să se alinieze într-o bună zi la draft-ul NBA. Momentan însă, este cu colegii de generaţie în Bulgaria, la nivelul valoric secund al baschetului continental sub 18 ani, după o întreagă perioadă precompetiţională derulată prin ţară şi care i-a scurtat şederea în Timişoara, alături de familie şi cei dragi.

România joacă luni de la ora 13,45, cu Muntenegru, ultimul meci al Grupei C, deţinând şanse reale de a se califica în turneul 1-8 al C.E. Divizia B.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: