Tot la Beograd, din nou 10 marcatoare pentru BCM Tymes Politehnica, dar prim eșec: 60:63 cu campioana ZKK Radivoj Korac

BCM Tymes Politehnica a jucat miercuri seară la Beograd al patrulea meci de verificare al perioadei de pregătire, înregistrând primul eșec, în fața campioanei Serbiei. Ca și joia trecută, când se impuneau în dauna egiptencelor, ”violetele” au avut 10 marcatoare, acum în frunte cu Biljana Pesovic, principală realizatoare și în ”dubla” adjudecată sub Feleac, cu ”U” Cluj. Urmează turneul patrulater de pe teren propriu…

Kolarevic și elevele sale în jocurile de pregătire (sursa foto: www.facebook.com/BCM-TYMES-POLITEHNICA-Timișoara)

 

 

… În care baschetbalistele Timișoarei se vor înfățișa în premieră în noua lor formulă susținătorilor de pe Bega. Spre deosebire de verile precedente, gruparea feminină va găzdui o competiție amicală cu caracter de verificare, noul club bănățean avându-le drept invitate în sala ”Constantin Jude” pe CSM Satu Mare, ”U” Cluj și KK Vrsac, ocazie cu care va realiza și prezentarea oficială a lotului. Se va juca fiecare cu fiecare, de la orele 16,30 și 18,30 în primele două zile și de la 9,30 în cea de-a treia, de vineri până duminică, cu o săptămână înaintea debutului oficial în noul sezon, prilejuit de manșa tur a optimilor Cupei României, contra celor de la Phoenix Galați. Ulterior, la finele lunii, BCM Tymes va debuta și în Liga Națională, rămasă în aceeași componență de 14 cluburi, tot în condiții de deplasare, la Sepsi Sfântu Gheorghe, ieșire urmată de jocul pe terenul arădencelor (grupările din LNBF și programul etapei I, pe coloana dreaptă a secțiunii Baschet; programul turneului și în general al competițiilor sportive, în rubricile fixe pentru jocurile de acasă și din deplasare din susul coloanei din dreapta primei pagini).

Dar până atunci BCM Tymes Politehnica a mai adăugat un joc de verificare la Beograd, unde învingea joia trecută reprezentativa Egiptului cu 74:60. Timișorencele au cedat de această dată campioanei en-titre ZKK Radivoj Korac, cu 60:63, marcatoarele formației condusă în pregătiri de aproape o lună de Ljubomir Kolarevic fiind Pesovic, cu 16 puncte, Karakasevic, cu 13 puncte, Krnjetin 8 p, Dumitrache 6 p, Stoiedin și Erak, cu câte 4 p, Novakovic 3 p, Moraru, Ștefan și Zidaru, cu două puncte.

Radivoj Korac a câștigat titlul național trecând în finală de Steaua Roșie cu 87:83, după ce anul trecut ceda în ultimul act cu 45:70 în fața lui Partizan. Ca și în campionat, Radivoj Korac a transformat poziția secundă din 2013 într-una triumfătoare în 2014 și în Liga Adriatică respectiv Cupa Serbiei.

Acesta a fost al patrulea amical al alb-violetelor în ultimele 12 zile, de fiecare dată în deplasare, la Cluj respectiv Beograd, sârboaica Biljana Pesovic fiind principala marcatoare a timișorencelor în pregătiri, cu un total de 77 de puncte, capitol la care este urmată de noile achiziții de peste graniță Karakasevic, cu 45 de puncte, Krnjetin, cu 42p, și Novakovic, cu 31 de puncte.

Iată și realizatoarele lui BCM Tymes în precedentele 3 jocuri:

(30 august) 64:62 la Cluj, cu ”U”: Pesovic 22 pct, Novakovic 14 pct, Krnjetin 13 pct, Karakasevic și Erak câte 5 pct, Ștefan 3 pct, Zidaru 2 pct;

(31 august) 71:67 la Cluj, cu ”U”: Pesovic 25 pct, Krnjetin 14 pct, Karakasevic 12 pct, Novakovic 8 pct, Erak 6 pct, Stefan 4 pct, Moraru 2 pct;

(4 septembrie) 74:60 la Beograd, cu Egipt: Karakasevic 15 pct (5 reb, 3 as), Pesovic 14 pct (5 as, 3 st, 2 reb), Erak 14 pct (6 reb), Krnjetin 7 pct ( 2 as, 1 reb), Novakovic 6 pct (4 reb, 1 as), Stoiedin 6 pct (2as, 1reb), Ștefan 4 pct (2 reb), Zidaru 3pct (3as, 1 reb), Dumitrache 3pct (4 reb), Moraru 2pct (1 as, 1 reb).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: