Trei timișorence la naționala de baschet feminin, la primul stagiu de pregătire pentru Eurobasket 2015

Naționala de baschet feminin a României a început pregătirile pentru Eurobasket Women 2015, competiție la care Timișoara va găzdui chiar grupa reprezentativei noastre. În primul stagiu de pregătire, Florin Nini și Radu Alexandru au chemat 17 jucătoare, printre care și timișorencele Adina Stoiedin, Anca Stoenescu și Annemarie Părău.

Naționala de baschet feminin a României - la Cheile Grădiștei. Sursa foto: http://www.frbaschet.ro/

Liga Națională s-a întrerupt după a doua etapă din retur, desfășurată vineri, pentru a da posibilitatea primei reprezentative să se reunească. 16 fete din campionatul intern au fost chemate de Florin Nini și Radu Alexandru pentru primul stagiu de pregătire în vederea Campionatului European din 2015, găzduit de Ungaria și România. Paula Lenart, care evoluează în campionatul Ungariei, este singura stranieră prezentă la acest stagiu. Celelalte straniere vor fi convocate la acțiunile următoare, când va mai veni la națională și pivotul Elisabeth Pavel de la CSUAlba Iulia, care se recuperează după ce s-a accidentat grav la începutul sezonului. În perioada 13-23 decembrie cele 17 jucătoare se pregătesc la complexul sportiv Cheilă Grădiștei-Fundata, iar între 27 și 30 decembrie naționala României va participa la un turneu internațional în Italia, alături de țara gazdă și Rusia.

“Avem la dispoziție încă șase luni să cristalizăm o echipă națională care să obțină rezultate notabile la Eurobasket Women 2015. Acest cantonament este o primă acțiune în care ne-am propus să vedem la lucru o serie de jucătoare din LNBF, urmând ca la stagiile viitoare să ne bazăm și pe sportivele care activează în străinătate. Suntem conștienți de nivelul la care ne aflăm în comparație cu adversarele din Grupa A de la Eurobasket Women 2015, dar asta nu înseamnă că trebuie să plecăm ca victime sigure la turneul european din vară, ci ca posibili câștigători! De altfel, așa cum am mai afirmat, voi alege în echipa naționala pentru Eurobasket Women 2015 numai acele jucătoare care au atitudine și dorință de a se lupta pentru fiecare minge. Ne vom pregăti în perioada următoare și vom munci cât mai bine și vom începe să credem pas cu pas în șansa noastră!”, a declarat selecționerul Florin Nini pentru site-ul oficial al Federației Române de Baschet.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este echipa care dă cele mai multe jucătoare la această acțiune, 4. Căpitanul formației din Timișoara, Adina Stoiedin, se află printre convocate. Cea mai experimentată baschetbalistă din această formulă este Anca Stoenescu, iar cele mai tinere sunt Paula Lenart și Kincso Kelemen, care în vară au participat la Europeanul U 18 găzduit de țara noastră.Iată lista completă făcută publică de Fedarație (în paranteză este trecut anul nașterii):

Anca STOENESCU – CSM Târgoviște (1980)
Florina PAȘCALĂU – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1982)
Annemarie PĂRĂU – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1984)
Cristiana CUTAȘ  – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1984)
Kincso KELEMEN  – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1996)
Andreea OROSZ – CSM Satu Mare (1986)
Gabriela CURSARU – Phoenix Galați (1992)
Romina FILIP – Phoenix Galați (1989)
Alexandra UIUIU – CSU Alba Iulia (1989)
Anca ȘIPOȘ – CSBT Alexandria (1985)
Alina CRĂCIUN – BC UVG ICIM Arad (1993)
Hanna DEMETER – BC UVG ICIM Arad (1994)
Gabriela IRIMIA – Olimpia Brașov (1990)
Sonia URSU – Olimpia Brașov (1993)
Adelina ȘTEFAN – BCM Danzio Timișoara (1991 – a început sezonul la Timișoara dar acum joacă pentru Phoenix Galați)
Adina STOIEDIN – BCM Danzio Timișoara (1991)
Paula LENART – Atomeromu SE (Ungaria) (1996)

România este în grupa A la Eurobasket și va juca la Timișoara. Naționala are programat primul meci în a doua zi de competiție, pe 12 iunie, cu Muntenegru, după care va întâlni Ucraina, Franța și Cehia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 6 =

 


Alte articole legate de acest subiect: