Troy Franklin, pentru poziția 1 la SCM Timișoara. Ca și Mirkovic, pe pozițiile 3 și 4, la prima încercare în România

După ce un jucător sârb de pozițiile 3 și 4 și-a pus semnătura pe contractul cu SCM Timișoara, lotul prim-divizionarei bănățene preluate de Dragan Petricevic a fost completat și cu un fundaș din SUA, aflat tot la primul contact cu baschetul românesc. 

Baschetbalistul belgrădean Adam Mirkovic a devenit jucătorul lui Baschet SCM Timișoara și se va afla la primul sezon în România. Sârbul a evoluat pentru două echipe din fostul spațiu iugoslav în precedentul sezon, și anume BC Ulcinjska Rivijera (Muntenegru) și OKK Sloboda Tuzla (Bosnia). Cele mai multe partide – 18 – le-a jucat pentru Ulcinjska, făcând parte din formula de start în 16 dintre ele. Conform tot bc-tm.ro, la echipa din Muntenegru a avut medii de 10,39 puncte, 5,44 recuperări, 2,39 pase decisive și 1,50 recuperări/meci. 

După ce Nikola Pesakovic și-a prelungit contractul cu bănățenii, căpitanul dând tonul, Baschet SCM a trecut la achiziții, Dragan Petricevic explicând că „Adam se încadrează în concepția noastră pentru viitorul sezon, în special pentru că acoperă mai multe posturi. În atac se prezintă mai degrabă ca un jucător de echipă decât ca un marcator, însă este în primul rând un baschetbalist util în ambele faze, defensivă și ofensivă. Are și experiență internațională, este ceea ce trebuie proiectului nostru.” 

Sârbului i-a urmat de joi pe lista achizițiilor un jucător de culoare nord-american. Astfel, sezonul 2019/2020 propune pentru postul de conducător de joc al echipei noastre un fundaș american care a evoluat în NCAA, dar are experiență și în Europa. Este vorba despre Troy Franklin, ce se va afla la prima experiență în România.

Franklin are 29 de ani – născut la 7 noiembrie 1989, la Baltimore – și măsoară 1.83 m. El a jucat patru sezoane în campionatul universitar american, trei pentru Towson Tigers (2008-2011) și unul pentru Coppin State (2012-2013). 

După terminarea studiilor, a trecut în Europa, jucând în țări cu baschet puternic – Lituania, Slovenia (actuala campioană a Europei) – dar și în campionate precum cel danez și cel bulgar. Baschetbalist spectaculos, Troy Franklin a fost apreciat de fani echipelor la care a fost legitimat, pe bătrânul continent. 

Sezonul trecut, a evoluat pentru două echipe: Jonavos SK (Lituania) și Academic Bultex Plovdiv (Bulgaria), unde s-a transferat în februarie 2019. Cu Academic, a fost implicat atât în cele două competiții interne – campionat și cupă – cât și în Liga Balcanică, jucând în total 16 partide cu medii de 14.9 puncte, 6.0 pase decisive,  3.4 recuperări, 1.9 intercepții, în 30.3 minute/meci. 

Anterior, la Team FOG Næstved, în Danemarca, a fost cel mai bun jucător din prima divizie la capitolul „intercepții”, în două rânduri, în sezoanele 2015/2016 și  2017/2018, cu medii de 2.2 și, respectiv, 2.1. În plus, în campionatul 2017/2018, a adăugat cifre de 17,2 puncte și 3.0 recuperări/meci.

În sezonul 2016/2017, când a jucat în Slovenia, Troy a înregistrat 12,9 puncte/ meci pentru Sixt Primorska. „Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac, și prin capacitatea lui de a înscrie, dar si pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în Romania, unde sunt mulți apărători buni, dar daca reuseste va fi un jucător important in roster-ul echipei noastre” a spus tot Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timișoara, pentru bc-tm.ro.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: