Tudor Costescu, înaintea turului optimii CSA Steaua CSM Exim Bank Bucureşti – BC Timişoara: „În multe momente ale jocului individualităţile pot rezolva situaţiile ivite dar importantă este forţa grupului”

Tudor Costescu (d) și Nenad Mandic, antrenori BC Timişoara

Tudor Costescu s-a referit cu două zile înaintea debutului său oficial pe banca tehnică a semifinalistei Cupei României 2012-2013, BC Timişoara, în jocul de sâmbătă de la ora 19 din Bucureşti, cu nou-promovata CSA Steaua CSM EximBank, la speranţa ca formaţia sa „să fie mai pregătită decât la ultimul meci disputat. Sper că vom reuşi să corectăm micile erori pe care le-am avut la Cupa Timişoara”.

Aşadar, după 7 săptămâni de pregătiri, BC Timişoara va evolua sâmbătă cu începere de la ora 19 în sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din Bucureşti, în debutul oficial în campania 2013-2014, gazdă fiind CSA Steaua CSM EximBank, o nou-promovată fuzionată cu prim-divizionara CSM, şi care a dispus cu 77:74 (36:44) de cei din Chiajna, promovaţi şi ei, în ultimul amical precompetiţional, marcatori în absenţa lui Virgil Stănescu fiind Nyakundi, cu 23 de puncte, Garry Gallimore, cu 16, şi Milos Petkovic, cu 9.

Steliştii, pe-atunci drept CSA Steaua Turabo, treceau clar de BC Timişoara în sferturile din 2010-2011, cu 82:75 pe Bega şi cu 96:63 la Bucureşti, pierzând mai apoi finala în faţa medieşenilor, pe când alb-violeţii aveau să piardă finala Cupei României în februarie 2012, 78:91 în faţa fostei echipe a noului lor antrenor, BCM U Piteşti.

Antrenorul principal Costescu a apreciat că baschetbaliştii săi „pot evolua mult mai bine decât au făcut-o deja”, subliniind totodată că „important este să avem o constanţă pe parcursul unui sezon foarte lung şi în care, ca în sport, nu poţi rămâne la acelaşi nivel”. Costescu a mai precizat, conform parametrilor monitorizaţi în lot, că jucătorii se află pe „o pantă ascendentă”.

Deşi a apreciat forţa noii Steaua, „a investit foarte mult prin noua structură organizatorică şi deţine jucători experimentaţi şi un antrenor foarte experimentat”, Costescu a fost foarte clar, „mergem acolo la victorie”. Returul ar urma sâmbăta viitoare, pe 28 septembrie, în sala Constantin Jude, cel mai probabil de la ora 18, dacă meciul nu va fi televizat.

Steliştii îl au ca antrenor principal pe bosniacul de 49 de ani Mladen Jojic, cu o vitrină de trofee acumulate în baschetul carpatin, ajutat fiind de Stoiadin Markovic, iar în lot pe ex-timişoreni ca Dodoc sau Gallimore.

Tudor Costescu s-a mai referit înaintea deplasării la Bucureşti la faptul că „în ambele echipe se află jucători care au capacitatea de a decide pe cont propriu faze ale jocului dar nu vrem să ajungem la asemenea situaţii. În multe momente ale jocului individualităţile pot rezolva situaţii dar importantă este forţa grupului”.

SCM U Craiova şi U Mobitelco deschid după-amiază, de la ora 17,15 (DIGI Sport), faza optimilor de finală ale Cupei, în care BC Timba va primi sâmbătă seară, de la ora 18, vizita campioanei CSU Ploieşti.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: