„Turnurile” Timişoarei, triumf în „Constantin Jude”: spre finală

O generaţie de dubli campioni naţionali, la vîrstele de 14 şi 15 ani, s-a inspirat duminică la amiază în sala „Constantin Jude” din succesul seniorilor lui BC Timişoara, pentru care aspiră să joace cîndva, evoluînd într-un joc decisiv între cele două partide pe acelaşi parchet ale prim-divizionarei în Final Four, şi eliminînd din cursa spre patrulaterul Final Four al categoriei U17 pepiniera unei trupe din Divizia A care s-a impus de 3 ori în faţa „violeţilor” în actuala campanie. Iar ca week-end-ul sub panouri să fie şi mai straşnic, CSS Bega a devenit astăzi unicul club din ţară calificat în finalele la U17 atît cu băieţii cît şi cu fetele, junioarele pregătite de Vera Gavrilă revenind de la Craiova cu biletul pentru faza finală, după 3 victorii (65:59 cu gazda CSS, 81:38 cu CSS Bacău şi 85:54 cu LPS Alba Iulia).

„Echipa nu a fost în formă la ora turneului semifinal dar este totuşi în urcare, de la meci la meci”, ne-a spus profesorul Tiberiu Ondreikovics după decisiva victorie cu 64:59 (18:4, 14:18, 17:20, 15:17) repurtată în dauna lui LPS Târgu Mureş, fără de care CSS Bega nu s-ar fi calificat în Final Four. Patrulaterul găzduit de vineri de sala „Profesor Mircea Albu”, şi al cărui acest ultim joc a fost strămutat în „Constantin Jude” datorită suprapunerii programului cu un alt turneu semifinal naţional juvenil găzduit în Circumvalaţiunii, al Cadeţilor în voleiul băieţi, a fost extrem de echilibrat, iar în cele din urmă a fost necesar un clasament separat, în 3, între timişoreni, CS Phoenix Galaţi şi LPS Târgu Mureş, dat fiind egalitatea de meciuri adjudecate, două din trei.

Vor mai ridica dublii campioni naţionali juvenili steagul victoriei şi după Final Four-ul din 11-13 mai, la U17?

Şi un coş contează, CSS Bega calificîndu-se de pe primul loc, cu 114:112, în faţa lui Phoenix Galaţi, care o învingea vineri seară, şi care a acumulat în două jocuri directe 120:118, eliminată fiind LPS Târgu Mureş, cu 123:127. Coşaverajul, dedus prin împărţire, a dat cîştig de cauză timişorenilor… Care le vor întîlni în Final Four pe Phoenix Galaţi, U Mobitelco Cluj şi ACS Magic Champions Bucureşti.

„Echipa s-a trezit după un prim meci pierdut, vineri cu Galaţi, şi unul în care ni s-au pus probleme vreme de 3 sferturi, sîmbătă, cu Focşani. A fost o lipsă de concentrare, au început şi cu un joc individual, nu au avut atitudinea corespunzătoare, au luat puţin de sus adversarul. Raul Covaciu, Robert Medgyesi, Cătălin Sabău, Nenad Popov au cam dus greul întregului turneu. Casian Todorov n-a reintrat încă întrutotul în jocul echipei, îi vine mai greu după accidentarea avută, însă astăzi a jucat deja mai bine. Este o generaţie bună, care poate lua orice medalie la turneul final, noi sperăm să fie cea de aur. Dacă îşi doresc cu adevărat, la cum au jucat astăzi cu Târgu Mureş, pot bate pe oricine în Final Four, şi spun că Târgu Mureş are o echipă foarte bună, îmi pare rău că n-au mers mai departe, dar aşa e în baschet!”, a spus profesorul Ondreikovics şi în perspectiva turneului final din 11-13 mai, care se va derula într-o locaţie încă nestabilită.

Pînă atunci însă, aceiaşi garnitură, plus Adrian Tamaş, se va alinia în turneul semifinal pe care-l va găzdui tot Timişoara şi la U18, ceea ce „este bine, să mai aibă în mînă meciuri oficiale de aceeaşi factură înaintea turneului final de la Bucureşti. Încercăm să ne calificăm şi la U18 dar prioritatea noastră era să ajungem la U17, ceea ce tocmai am reuşit, nu însă fără mari emoţii”, după cum a explicat antrenorul juniorilor. Turnirul la U18 va începe miercuri la ora 14, tot în <Profesor Mircea Albu>, urmînd ca CSS Bega să debuteze la ora 18, contra lui LPS CSU Piteşti. Mai participă CSS Unirea Iaşi, LPS Bihorul Oradea, Amicii Piteşti şi Magic Champions Bucureşti, în vreme ce U Mobitelco Cluj joacă în celălalt turneu semifinal, de la Focşani, urmînd ca primele 4 din 6 să se califice la turneul final de opt.

Ca şi concluzie după un week-end pe muchie, CSS Bega s-a impus contra mureşenilor mai ales prin punctele lui Medgyesi (17) şi Covaciu (16), pierzîndu-le după un 18:4 în primul sfert pe următoarele 3 şi tremurînd cu nici 4 minute înainte de final, cînd oaspeţii au tot revenit treptat, pînă la 56:53. Iar dacă triumful timişorean ar fi fost la numai un punct diferenţă, ar fi echivalat cu eliminarea…

Sîmbătă, CSS Bega a trecut cu 66:62 de LPS Olimp Focşani iar vineri a cedat cu 50:53 calificatei din Galaţi, care a pierdut cu 63:64 duelul cu eliminata LPS Târgu Mureş. Baschet atîrnînd de-un fir de aţă…

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: