U-BT câștigă la Cluj finala Cupei României

Învingătoare a timișorenilor cu o seară înainte, în semifinale, formația gazdă a turneului Final4 al Cupei României, U-BT Cluj, a câștigat ultimul act cu trofeul pe masă, 68:61 (34:29) cu campioana CSM CSU Oradea, alb-negrii adjudecându-și tot la 11 puncte, precum duminică, și sfertul inaugural al meciului de luni de la ora 19. Cei de sub Feleac, în avantaj toată partida disputată în sala ”Horia Demian”, s-au revanșat astfel pentru pierderea semifinalei de anul trecut a Cupei României în fața bihorenilor în ”Polivalenta” U-BT, elevii lui Cristian Achim fiind în schimb la cea de-a treia finală consecutivă pierdută în această competiție, în 2018 în Covasna tot în fața clujenilor iar anul trecut tot la Cluj, pe 18 aprilie, 88:78 pentru BC CSU Sibiu.

Calificați miercuri în sferturile FIBA Europe Cup, clujenii fără trofeu intern în competițiile de seniori ale sezonului trecut l-au acaparat pe primul al campaniei în curs, după o finală cu sferturi diametral opuse, de fiecare dată cu replici ale oaspeților, dar insuficiente… 23:12, 11:17, 25:12, 9:20.

U-BT a condus permanent și a atins un avantaj maxim de 18 puncte, dominând jocul la recuperare (40-29) al unei întâlniri în care componenții cinciului de start au marcat câte 48 de puncte în contul fiecărei finaliste. 

Unul dintre aceștia, Darko Planinic, a fost coșgheter al finalei, cu 17 puncte marcate pentru învingători, din efectivul cărora l-au completat la acest capitol în special Patrick Neal Richard II, intrat de pe bancă, cu 16 puncte, respectiv Johnson cu 11 și Tarolis cu 10 puncte și 7 recuperări în peste 35 de minute jucate, cel mai mult dintre elevii lui Dujosevic, Silvășan și Cuic.

De la învinși, Richard a înscris 16 puncte, iar Zekovic și Nikola Markovic câte 12 fiecare, Barnette reușind zece recuperări, cele mai multe din meci. Din tabăra vizitatorilor provin cei mai mulți selecționabili în reprezentativa de seniori, reunită de marți la Cluj pentru pregătirea primirii Spaniei pe 20 februarie în U-BT Arena, joia viitoare, CSM CSU Oradea avându-i în lotul convocat de Tudor Costescu și Nenad Markovic pe Fometescu și naturalizații Richard și Watson, pe când BC CSU Sibiu, SCMU Craiova, BCMU FC Argeș și Baschet SCM Timișoara, pe Dragoste și Popa, câte doi baschetbaliști fiecare, tot doi provenind și de la cluburi din Spania. Iar câte unul de la Steaua, CSO Voluntari și U-BT Cluj, și anume Rareș Uță, convocat ulterior împreună cu stelistul Vîrna, în condițiile accidentărilor lui Nicolescu și Badiu.

Uță a jucat în finală 3 minute și 44 de secunde, înscriind două puncte și reușind o recuperare, unul dintre cei 4 sportivi români utilizați de învingători, cel mai mult, Nandor Kuti, aproape 30 de minute, cu 3 puncte în cont, în vreme ce Grasu și Calnicenco, ucrainean cu cetățenie română, n-au marcat deloc, și campioana din Țara Crișurilor aliniind tot 4 autohtoni, în frunte cu Fometescu, un sfert de oră în teren, ”careu” care a acumulat laolaltă nici 23 de minute în joc și două puncte, în dreptul lui Baciu. 

Și a fost ultimul act al celei de-a 66-a ediții a Cupei României la baschet masculin. Pe coloana dreaptă, clasamentul la zi în Top6, campionat care se va relua după ”dubla” oficială a României, cu campioana mondială și în Israel, pe 24 februarie. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: