Ultima impresie contează iar BCM Danzio încheie sezonul mai mult decât onorabil: 54:63 acasă cu liderul-campion U Vasile Goldiş ICIM Arad, venit după câştigarea Cupei României

Meci ca de vacanţă astăzi de la ora 14 în sala „Constantin Jude”, o formalitate pentru liderul-campion din Arad în drumul spre Final Four şi un ultim prilej pentru „violetele” Timişoarei să lase o bună impresie, ceea ce au şi reuşit, deşi într-o componenţă extrem de restrânsă şi pe măsură de tânără, cu o menţiune în dreptul junioarei Alexandra Sasebeş, integralistă…

* fotografii: Andreea Vlase, www.bcmdanziotimisoara.ro

Desigur, într-un duel între locurile 8 şi 1 nu se punea problema învingătoarei şi a calificatei în Final Four, oaspetele din Arad câştigând la relanti şi rulând întreg lotul la 3 zile după ce cîştigau şi primul joc, pe Mureş, dar prestaţia mai bună a timişorencelor şi scorul strâns, o excepţie în de regulă dezechilibratele dueluri cu favoritele de la nord, au constituit o plăcută revelaţie: 54:63 (32:36).

De fapt, pe fondul unei atmosfere relaxate, ca la căderea cortinei pentru „violete” respectiv de tranziţie spre focurile din semifinale pentru campioana en-titre, şi în prezenţa unui număr niţeluş mai ridicat de spectatori în comparaţie cu media infimă a sezonului, jocul chiar a plăcut, faptul că Jose Miguel Araujo Peres a apelat la jucătoarele din „linia a II-a” echilibrându-l cât de cât şi dându-i o notă atractivă.

A rezultat astfel un sfert secund adjudecat de timişorencele profesorului Dan Ionescu, insistând şi revenind şi pe final, când au pierdut la limită ultimele 10 minute: 15:21, 17:15, 6:10, 16:17.

Semnificativ de menţionat că, în absenţa lui Pesovic şi Marjanovic, privitoare de pe bancă, mult mai rarefiată la ora ultimului joc al sezonului pe fondul despărţirii prealabile de Fodor, Kilin şi Necula, non-timişorence revenite la casele lor odată cu încheierea returului, BCM Danzio a avut astăzi 3 tinere integraliste, pe Alexandra Sasebeş, Milana Zivadinovic şi Dora Denisa Ardelean, cot la cot cu ele evoluând pentru 37 respectiv 35 de minute şi Christina Zidaru respectiv căpitanul Adina Stoiedin, completate de junioarele Teodora Neagu, 4 minute, respectiv Alexandra Brigitte Steiner, alte trei minute.

Enumerând aşadar cele doar 7 componente ale Timişoarei, rezultatul final este pe undeva chiar un mic miracol, dar explicaţia vine şi din precauţia cu care a abordat Aradul deplasarea, pe fondul accidentării de marţi a Suzanei Milovanovic, la meciul tur, scopul celor de pe Mureş fiind să-şi rodeze şi restul componentelor înaintea apropiatei semifinale cu Sepsi Sfântu Gheorghe, dar să se şi ferească de alte neplăceri de ordin medical.

Iniţial, campioanele au început cu un 5 forte, Brosovszky, Broomfield, Engelman, Coker, Rhoads, dar atât cât să se desprindă deja la 0:7, după care Araujo a aplicat rotaţia restului băncii.

Pe acest fond, Dora Ardelean a egalat la 11 cu o aruncare de 3 puncte, primul sfert rămânând şi cel mai clar pierdut de gazde, şi totuşi strâns: 15:21. În cel de-al doilea, deja mai mult cu Mercea, Cosby şi Engelman dar şi Crăciun, arădencele au început din nou mai bine dar BCM Danzio s-a reapropiat la 23:26 în minutul 16, intrarea la pauză făcându-se cu două aruncări de două puncte ale Adinei Stoiedin: 32:36.

Scorul strâns a servit timişorencelor în plan psihologic, amfitrioanele reuşind un bun sfert trei pe apărare, şi pe fondul nesiguranţei arădencelor, deşi şi cu Engelman, Rhoads sau Coker în componenţă. Se încheia doar 6:10…

Cele de pe Mureş au apăsat însă pedala în ultimul sfert, atingând cel mai mare avans din meci, 40:59 în minutul 35, care le-a recapacitat pe timişorence, cu Ardelean şi Sasebeş ochind de 3 puncte, să revină la un handicap respectabil. Ceea ce au şi reuşit, 16:17 şi 54:63 final, şi cu procentaje superioare favoritei la aruncările libere şi de 3 puncte.

Finish cu strângeri de mână şi îmbrăţişări, cu o mică discuţie de suflet în cercul „violetelor” şi flori împărţite de profesorul Dan Ionescu baschetbalistelor sale. Ca la finele unei stagiuni destul de anevoioasă, cu greu scoasă la liman prin prinderea locului 8, pe fondul încorsetărilor bugetare…

*

BCM Danzio: Stoiedin 18p (9 recuperări; eficienţă: 20), Ardelean 15p, Zivadinovic 8p (6 assists), Zidaru 6p, Sasebeş 6p, Neagu – un punct. N-a marcat Steiner.

U Vasile Goldiş ICIM Arad: Engelman 15p (33 minute), Coker 14p (8 recuperări; eficienţă: 19 / 22 minute), Crăciun 11p (31 minute), Cosby 6p (26 minute), Mercea 5p (8 recuperări; 6 assists / 20 minute), Manta 4p (6 recuperări / 13 minute), Broomfield 4p (5 min.), Rhoads 2p (20 min.), Manea 2p (8 min.).

Au mai jucat Moraru (15 min.) şi Brosovszky, 5 minute.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: