Ungaria U18 câştigă Divizia B europeană la Oradea iar seniorii României, turneul sibian

Reprezentativa de junioare sub 18 ani a Ungariei a câştigat în această seară, în sala “Antonio Alexe” din Oradea, finala Diviziei B a Campionatului European de baschet feminin, turneu cu 17 naţionale disputat în ultimele 11 zile în România, şi la Timişoara.

Maghiarele, urcate în acest an pe podiumul mondial, locul 3, şi-au adjudecat ultimul act cu 58:52, la pauză 31:28, Nagy fiind principala marcatoare a vecinelor de la nord-vest, cu 13 puncte, dar şi autoare a unui double-double, cu 17 recuperări.

Ungaria, de pe locul I, urmată de Estonia, învinsa sa în finală, şi Israel, care a câştigat cu 71:64 finala mică în compania Letoniei, au promovat de pe podium în Divizia A a categoriei feminine sub 18 ani.

Estonia a preluat de 4 ori conducerea şi a mai reuşit să egaleze pe parcurs de alte trei ori, dar n-a putut furniza surpriza.

Iată şi ierarhia finală în competiţia defalcată începând de marţi în grupele valorice 1-8, la Oradea, respectiv 9-17, la Timişoara:

 1. Ungaria
 2. Estonia
 3. Israel
 4. Letonia
 5. Finlanda
 6. Muntenegru
 7. Bulgaria
 8. Anglia
 9. Ucraina
 10. Germania
 11. Bosnia şi Herţegovina
 12. România
 13. Irlanda
 14. Luxemburg
 15. Islanda
 16. Danemarca
 17. Elveţia

Ultimul joc al întrecerii găzduit astăzi de sala „Constantin Jude” a decis ocupanta locului 9, Ucraina, învingătoare cu 53:52 în dauna Germaniei.

În Divizia B, la acelaşi nivel cu România, au retrogradat de sâmbătă selecţionatele Turciei şi Suediei, iar duminică şi Grecia, depăşită în jocul decisiv pentru evitarea locului 14 în Divizia A U18 de lituanience. Campionatul European a fost în schimb adjudecat de Rusia, care a dispus cu 57:53 de Franţa în finala elitei Divizia A, cu 16 naţiuni la start, disputată în Portugalia.

*

La băieţi, selecţionata sub 18 ani a României a pierdut al doilea joc la rând în Divizia B europeană, la Sofia, 56:81 cu Olanda.

Reprezentativa de seniori a României a dispus în schimb de omologii olandezi în ceea ce a fost de fapt finala turneului internaţional amical cu 4 echipe de la Sibiu, rezultat 76:69, într-un joc abordat de cele două echipe fără înfrângere. Elevii lui Marcel Ţenter dispuneau şi sâmbătă de Tunisia, cu 59:47, după ce porneau patrulaterul cu un succes în dauna Elveţiei, vineri seară.

Turneul de pregătire va fi urmat de debutul pe 10 august, în Slovacia, în patrulaterul oficial din faza a doua a preliminariilor EuroBasket 2015, în cadrul căreia România va disputa un total de 6 meciuri pe durata lunii august, tur-retur, acasă şi în deplasare, şi cu Suedia respectiv Letonia.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: