„Ursul” Jordan Glynn, de nota zece cu 10 puncte şi 10 recuperări, al nouălea său double-double cu Timba Timişoara

"Ursul" Jordan Nicholas Glynn se înălţa recent ca un zmeu în notabilul succes al lui BC Timba Timişoara, 84:80 cu CSU Atlassib Sibiu, în care a marcat 15 puncte şi a avut tot atîtea rebounds

Coincidenţă sau nu, cel de-al treilea succes la rînd al „Urşilor” nou-promovaţi, într-un martie fără cusur, smuls aseară tot cu cele 9 puncte avans cu care dispuneau şi în tur de harghiteni, a fost marcat şi de cel de-al treilea joc succesiv în care extrema texană de 23 de ani Jordan Nicholas Glynn a fost atît cel mai utilizat titular precum şi din nou autor al unui double-double. Totalul său stagional la acest capitol este acum de 9, raportat la opt, cifra victoriilor lui BC Timba Timişoara.

Partea şi mai îmbucurătoare a lucrurilor pentru baschetbalistul de 2,04 este că în aceste ultime 3 dăţi galben-negrii au şi învins, după ce doar în alte două rînduri contribuţiile sale cu double-double coincideau şi cu triumfuri ale echipei, şi anume acasă cu Dinamo respectiv Farul.

Un transfer internaţional incumbă cel mai adesea şi un oarecare risc din partea achizitorului, numeroşi fiind factorii care intră în calcule cînd este vorba despre o înregimentare de la distanţă, şi nu numai cel legat de valoarea în sine a sportivului. În cazul nord-americanului născut în 26 septembrie 1989 în Hewitt, Texas, cifrele vorbesc de la sine, numărul 24 al nou-promovatei nefiind convocat decît pentru un meci, cel cu CSU Ploieşti, cu o săptămînă înaintea zilei de Crăciun, dar în schimb adunînd cele mai multe minute pe parchet în 6 dintre partidele Ligii Naţionale şi rotunjind cele mai bune medii din cadrul lotului, 10,7 la puncte înscrise respectiv 9,2 la recuperări.

Şi nici n-ar avea cum să fie altfel, pentru simplul motiv că în 9 dintre întîlniri a reuşit double-double, cu un maxim de 26 puncte cu 16 rebounds contra dinamoviştilor, în Constantin Jude, iar în alte două cazuri a fost la limită, gen 9 puncte şi 10 recuperări, sau invers.

Întreaga listă, puţin mai jos, noi mai notînd că absolventul din 2009 al McLennan Community College din Waco (Texas), unde baschetul e cap de listă în faţa baseballului şi softballului în ceea ce priveşte accesibilitatea gratuită la evenimentele sportive, a avut alte 9 meciuri în care măcar unul dintre aspectele jocului l-a bifat în numere şi nu în cifre, adică de la zece în sus, pe lîngă cele 9 cu double-double. Adunate, dau 18 din 27 de partide de campionat, adică două treimi…

Dacă texanul nu figurează în All Star Game, în selecţionata nordului fiind cooptat de la BC Timba tot un sudist din „State”, numărul 42 Kicking Stallion Grlenntys Chief, în schimb evoluţiile sale pot da certitudinea că „Urşii”, deja cu 8 succese în cont, îşi pot îndeplini principalul obiectiv al salvării de la retrogradare, de aşteptat după înfrîngerea tur-retur a tuturor celorlalte 3 grupări din ultima treime a clasamentului.

Iar cum proximul joc cu BC Timişoara este considerat pe teren propriu, este de aşteptat şi ca Glynn să dea din nou totul în faţa noilor săi fani, ceea ce a fost cazul în meciurile de acasă, cu doar 4 evoluţii în deplasare, în general după reuşite de double-double, cînd a fost utilizat la flacără mai mică, şi implicit cu minute şi puncte mai puţine în cont.

Într-un baschet în care rulajul şi permutările de personal sunt de la un an la altul, uneori şi cu întregul cinci de bază schimbat, un asemenea transfer în cazul unei nou-promovate este demn de notat, rămînînd de văzut care va fi continuarea.

* 9… Double-double: 11 puncte şi 11 recuperări cu CSŞ Giurgiu (eşec), 12/12 la BCM U Piteşti (eşec), 26/16 cu Dinamo (victorie), 14/10 la Craiova (eşec), 18/10 cu Farul (victorie), 18/12 la Târgu Jiu (eşec), 16/15 cu Farul (victorie), 15/15 cu Atlassib (victorie) şi 10/10 la Miercurea Ciuc (victorie).

* 6… Glynn a fost utilizat cele mai multe minute comparativ cu colegii săi în jocurile cu SCM U Craiova şi CSŞ Giurgiu, la Piteşti şi în ultimele 3 etape, toate victorioase.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: