Veronica Gavrilă: „Conducerea a decis ori promovare, ori echipa se desființează”. Timișoara va avea din nou echipă în Liga Națională de baschet feminin, după un an de pauză

CS SCM Timișoara a obținut promovarea în Liga Națională după ce s-a impus clar în ultima partidă cu CS Agronomia București la turneul găzduit la sala Constantin Jude. Alb-violetele au încheiat cu două victorii și o înfrângere turneul final pe care l-au câștigat, la egalitate de puncte cu cealaltă promovată, Rapid București. Antrenoarea timișorencelor, Veronica Gavrilă, a vorbit la final despre parcursul formației formate pe ultima sută de metri înainte de startul campionatului și despre varianta desființării în caz că nu obținea promovarea din primul sezon. Coșghetera turneului final, Florina Stănici (Diaconu) de la Rapid, nu vedea alte promovate decât formația sa și gazda competiției.

Secția de baschet feminin din cadrul SCM Timișoara a găzduit la finalul săptămânii turneul de promovare în Liga Națională. Alb-violetele au debutat cu stângul la patrulaterul de la sala Constantin Jude, pierzând cu CSU LPS Alba Iulia (56-65). Au urmat două victorii cu formațiile din capitală (68-62 cu Rapid și 68-46 cu Agronomia) și timișorencele au obținut promovarea, câștigând și turneul. Antrenoarea Veronica Gavrilă a vorbit la final despre parcursul echipei de la înființare. „Am pornit acest proiect destul de târziu, nu știam cu 2 săptămâni înainte de începerea campionatului dacă vom exista. Foarte mult ne-am dorit acest lucru. Până la urmă am reușit să sensibilizăm Primăria și să accepte acest proiect. Am avut un parcurs destul de greu la început, fiind numai fete junioare pentru că n-am avut timp să mai facem transferuri. Am așteptat perioada a doua de transferuri să putem să aducem jucătoare mai experimentate și să ne îndeplinim obiectivul pentru că, la începutul campionatului, conducerea asta a decis: ori promovare, ori echipa se desființează. Atunci a trebuit din retur să aducem jucătoare mai valoroase care să poată să facă diferența și să ajute tinerele jucătoare”, a declarat Veronia Gavrilă după ce  formația sa a obținut promovarea.

De menționat că la conferința de lansare a echipei de baschet feminin, din luna octombrie, directorul SCM Timișoara spunea că „obiectivul asumat de către  consiliul de administrație, chiar din primul an, este promovarea. Nu înființăm echipe doar de dragul de a le înființa sau a fi a-b-b-a, să intrăm din a în b și din b în a. Este un proiect pe 4, 5 ani pe care l-am discutat în detaliu”, spunea atunci directorul de la SCM Timișoara, Radu Țoancă.

Directorul tehnic al echipei timișorene, Tiberiu Ondreikovics, consideră că au obținut promovarea echipele cu loturile cele mai bune. „După un început mai greoi, în care nu ne-am regăsit, și în care cred că echipa din Alba Iulia a făcut meciul sezonului, am reușit să mobilizăm fetele, mai ales cele două antrenoare plus conducerea, să le mobilizeze în așa fel încât să câștige meciul de ieri cu Rapidul, care a fost  vital, o echipă foarte bună. Iar astăzi a fost după pauză un galop de sănătate. În momentul în care merge jocul oricare din jucătoare poate să joace bine. Eu cred că este o calificare meritată față de lotul care l-am avut noi și celelalte echipe. Rapidul și echipa noastră au avut cele mai bune loturi, cred că jucătoare mai valoroase în lot. Celelalte echipe au fost mai slăbuțe, au luptat, cinste lor, au câștigat un meci fiecare, le doresc succes în continuare. Noi încercăm de acum înainte să stabilim un lot pentru anul viitor, totul este în funcție de buget și ce putem să transferăm. Sper că este de bun augur, este o nouă echipă în Divizia A în Timișoara la baschet feminin”, a spus Ondreikovics.

Formația de pe locul secund, Rapid București, a dat coșghetera turneului. Experimentata Florina Stănici (Diaconu) a înscris 70 de puncte în cele trei meciuri de la Timișoara și și-a readus formația în primul eșalon chiar în sala unde retrograda sezonul trecut. „A fost un turneu destul de interesant, cu echipe interesante. Nu se aștepta nimeni, nici noi nu ne așteptam să pierdem, dar fiecare meci trebuie să-l iei ca fiind cel mai bun, nu trebuie să-ți desconsideri adversarii. S-a întâmplat. Am promovat! Știam că promovăm, nu aveam cum altfel, noi și Timișoara, nu exista altfel. Nu știm ce va fi din toamnă, n-aș putea să spun”, a spus Florina Stănici după turneu.

Pentru conducerile celor de la CS SCM Timișoara va urma o perioadă în care trebuie să miște pe piața transferurilor și să întărească echipa pentru participarea în Liga Națională unde sunt alte reguli. Sezonul viitor sunt permise 5 străine pe foaia de joc, maxim 3 non-europene. De asemenea,  e obligatorie prezența unei românce în teren pe toată durata partidei, la care se adaugă noua regulă cu o româncă sub 22 de ani pe teren pe toată durata primului  sfert. „Noi ne dorim foarte mult să aducem jucătoare românce de valoare, să încercăm să ne aducem fostele jucătoare acasă: pe Dora Ardelean, pe Adina Stoiedin, pe Ancuța Stoenescu. Și să încercăm să aducem pe lângă ele jucătoare de valoare românce, cât se poate să nu marjăm atât pe jucătoare străine, dar asta în funcție de ce vom reuși cu transferurile”, a concluzionat  Veronica Gavrilă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: