Victorie pentru BC SCM Timișoara pe terenul ultimei clasate, Municipal Olimpic Baia Mare. „Leii” s-au desprins decisiv în prima repriză

BC SCM Timișoara a obținut o victorie scontată pe terenul ultimei clasate, Municipal Olimpic Baia Mare. Alb-violeții s-au impus cu 86-69, pe sferturi: 29-12, 18-15, 20-26, 19-16. A fost a patra victorie consecutivă pentru formația timișoreană de la aducerea lui Tudor Costescu pe bancă. Acesta l-a folosit în premieră pe Otasevic, străinul la care conducerea a vrut să renunțe, dar nu a putut. Jeremic a fost stranierul netrecut pe foaia de joc. Căpitanul a fost lăsat acasă să se recupereze după accidentarea de la Galați.

Băimărenii ocupau ultimul loc în clasament înaintea partidei din etapa a 20-a cu o singură victorie în 18 meciuri.Timișorenii veneau după trei victorii la rând și erau pe patru cu 29 de puncte. Cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, de două ori în cupă, iar bănățenii s-au impus de fiecare dată în fața nou-promovatei. Municipal Olimpic a făcut multe schimbări în lot în acest sezon, având jucători noi în componență față de duelurile precedente cu alb-violeții.

img_3355Sebastian Man a început partida cu Macura, Dohi, Pajkovic, Armstrong și Stokley. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Komatina, Popa Calotă, Drăgușin, Flowers și Rambo. Căpitanul Mladen Jeremic nu a fost trecut pe foaia de joc. Acesta a suferit o accidentare la meciul de la Galați și, deși nu era complet refăcut, a jucat în victoria dramatică de pe propriul teren cu campioana en-titre CSM CSU Oradea. A revenit în lotul „leilor” Otasevic care nu a mai jucat de la finalul anului trecut, ultima sa partidă fiind cea de la Craiova din 28 decembrie. La începutul lunii ianuarie clubul anunța că a renunțat la serviciile fundașului, alături de cele ale preparatorului fizic, Karalejic, după care a venit anunțul despărțirii de antrenorul Nenad Mandic. Apoi conducerea anunța că nu s-a ajuns la un acord pentru încetarea contractului și Otasevic a rămas la echipă.

Revenind la meciul de la Baia Mare, timișorenii au preluat conducerea după 20 de secunde prin coșul de două puncte a lui Rambo și au condus pe toată durata partidei. În primul sfert avansul a ajuns până la 18 lungimi, iar Otasevic stabilea scorul la prima pauză: 12-29. Flowers a înscris de la distanță și a dus prima dată ecartul la peste 20 de puncte: 14-36. „Trița” lui Otasevic a consemnat cea mai mare diferență de scor, 25 de puncte în penultimul minut al sfertului secund: 21-46. Armstrong și cu Dohi și-au apropiat echipa la 20 de lungimi la jumătatea partidei când scorul a fost 27-47.

Timișorenii au pierdut multe mingi în prima parte a sfertului trei și gazdele au reușit un „run” de 11 puncte cu care s-au apropiat la 48-59 cu trei minute rămase până la ultima pauză. Au urmat 8 puncte la rând pentru alb-violeți care s-au desprins din nou, iar după trei sferturi scorul era 53-67. Ca și în precedenta deplasare, de la Galați, bănățenii au avut o cădere în joc în ultimul sfert, iar Pavlovic și Dumitrescu și-au apropiat formația la 6 puncte: 61-67 cu opt minute și jumătate până la final. Flowers a oprit seria de 13 puncte a băimărenilor cu o reușită de la distanță și „leii” puneau din nou un ecart de două cifre după reușitele lui Flowers și Rambo. Popa Calotă, Drăgușin și Otasevic au mărit diferența și partida s-a terminat 69-86.

Milos Komatina și Octavian Popa Calotă au fost cei mai buni marcatori ai formației învingătoare cu câte 18 puncte, Komatina fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Flowers 12 puncte, Drăgușin 11 puncte, iar trei jucători și-au trecut în cont câte 9 puncte: Diaz, Rambo și Otasevic. Au mai intrat Andrieș și Păun. Marko Pavlovic a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. Armstrong a contribuit cu 10 puncte pentru formația băimăreană.

Timișorenii au reușit 16 intercepții, fiind cea mai bună valoare la acest capitol într-o partidă din acest sezon. 22 de puncte au marcat alb-violeții după mingile pierdute de adversari, față de cele 15 înscrise de băimăreni după 12 turnovers. „Leii” au marcat jumătate din aruncările din acțiune încercate (30 din 60). Aceștia au înscris 20 din 38 de aruncări de două puncte (52%) și 10 din 22 de la distanță (45%). Gazdele au marcat 18 din 38 aruncări de la semidistanță (47%) și 7 din 22 „trițe” (31%). Ambele echipe au avut procentaje modeste de la linia de fault. Municipal Olimpic a înscris 12 din 18 libere (66%), în timp ce timișorenii au transformat 16 din 23 de aruncări de un punct (69%). Maramureșenii au reușit trei recuperări în plus: 35 (11 ofensive/24 defensive) față de 32 ale oaspeților (7/25). Ambele echipe au marcat 34 de puncte din spațiul de trei secunde.

După victoria scontată de la Baia Mare, alb-violeții ajung la 31 de puncte (12 victorii și 7 înfrângeri). Aceștia joacă ultimul meci din prima fază a campionatului vineri 10 februarie acasă cu CSU Sibiu. În 14 februarie începe Final 8-ul Cupei României de la Sibiu unde timișorenii vor întâlni din nou campioana CSM CSU Oradea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: