Victorie sau final de sezon, cele două variante pentru BC SCM Timișoara în meciul 3 cu CSM CSU Oradea. „Nu ne dorim să terminăm sezonul mâine”

Seria din play-off dintre BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se mută la sala Constantin Jude. Miercuri de la ora 17:30 este programat meciul trei al disputei și bănățenii sunt obligați să câștige pentru a găzdui și a patra partidă vineri. Orădenii vin pe Bega la adăpostul celor două victorii obținute pe propriul teren și mai au nevoie de un succes pentru calificarea în semifinale. Tehnicianul alb-violeților, Tudor Costescu, crede că elevii săi au fost la nivelul adversarilor la cele două meciuri de la Oradea și are speranțe că formația sa poate forța cel puțin meciul patru.

Sursa foto: facebook.com/CSM.Oradea

Sursa foto: facebook.com/CSM.Oradea

BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se întâlnesc a 8-a oară în acest sezon. Orădenii s-au impus în șase partide. Patru victorii au fost la Arena Antonio Alexe: 84-82 în prima fază a sezonului regulat, 82-72 în grupa 1-6, precum și cele două rezultate de săptămâna trecută cu care roș-albaștri conduc cu 2-0 la general (74-66 și 85-81). Campioana en-titre s-a impus la Sibiu în cupă cu 92-72 și la sala Constantin Jude în prima parte a lunii martie (92-73 la acel meci la care timișorenii au început să aibă probleme cu accidentările). Bănățenii s-au impus la mare luptă în debutul lunii februarie când au câștigat acasă cu 85-84 după două reprize de prelungiri.

Primele două partide din play-off au fost asemănătoare, cu timișorenii conducând la 12, respectiv 14 puncte în sfertul trei, dar cu gazdele reușind să revină și să se impună la final. Noi am făcut o risipă foarte mare de energie pentru a ne construi avantajele pe care le-am avut în timpul meciului și datorită și a unei rotații mai scurte, probabil că lucrul ăsta ne-a costat. Avantajul maxim pe care l-am avut și în primul, și în al doilea meci, nu ni l-a făcut nimeni cadou. Noi am muncit mult pentru el și probabil că risipa de energie ne-a costat pe final, la care s-a adăugat și o lipsă de luciditate în ambele meciuri. Niște greșeli punctuale individuale explicabile, de altfel, ne-au costat, fiindcă Oradea e o echipă completă, cu foarte mare experiență și, cel puțin, au avut un suport absolut fantastic din partea sălii. Lucrul ăsta le-a dat un plus de energie și i-a ținut în meci, i-a făcut să fie încrezători până în ultimul minut și, practic, au crezut în șansa lor și au venit peste noi. Sigur că privind înapoi în ultima săptămână concluzia e una singură: că avem 0-2 cu Oradea, dar eu cred că prin modul în care ne-am manifestat în teren suntem îndreptățiți să sperăm că vom câștiga cel puțin un meci acasă”, a declarat antrenorul lui BC SCM Timișoara înaintea meciului trei al seriei. „Cred că nu s-ar fi supărat nimeni dacă am fi venit măcar cu o victorie de acolo. Cred că din 80 de minute, în total 70 am reușit în general să fim peste ei. Din păcate, o echipă ca cea din Oradea, cu experiența lor și valoarea lor, poate să speculeze un total de 10 minute și să-și adjudece două victorii. O să încercăm să ne îndreptăm puținele greșeli pe care le-am făcut în cele două meciuri și să nu le mai repetăm. Așa am speranțe mari că o să ne apropiem cel puțin victoria de mâine”, a adăugat Costescu.

Tudor CostescuTehnicianul timișorenilor a folosit 9 jucători mai mult de 9 minute în primul meci de pe terenul campioanei, iar la partida secundă s-a bazat pe 7 jucători care au evoluat de la 17 minute în sus, cu Tohătan și Păun jucând mult mai puțin față de primul duel. „Cred că băieții s-au recuperat îndeajuns de bine încât să joace timpul la care vor fi solicitați. Într-adevăr, rotația a fost mai scurtă (în meciul doi), dar din alte considerente, în sensul că am încercat să facem o împerechere mai avantajoasă nouă. Din păcate, acest lucru nu ne-a mai reușit în ultimele 3 minute fiindcă am făcut schimb de oameni prea repede în faza defensivă și am creat avantaj pentru Barnette care a făcut 2 sau 3 recuperări ofensive care au făcut diferența. Nu știu ce se va întâmpla mâine, nu am un plan să folosesc un număr finit de jucători, dacă corespund 5, dacă ar putea să joace 5 tot meciul, n-aș avea o problemă. Sigur că, în speranța că vom câștiga mâine, trebuie să ținem cont și de meciul de peste două zile. Dar cert e că ne interesează să facem orice efort ca să câștigăm, chiar și cu ultima resursă de energie, să câștigăm mâine. Băieții sunt foarte determinați, noi suntem foarte determinați, am simțit că au fost momente în care am avut adversarul în mână și l-am scăpat din mână. E greu de spus cine a câștigat și cine a pierdut meciurile, cert este că am fost la nivelul lor pe tot parcursul celor două meciuri. Își doresc foarte mult. Nu ne dorim, sub nici o formă, să terminăm sezonul mâine. Știu că avem potențial, simt că avem putere, suntem foarte pozitivi și încrezători”, a explicat Costescu. De cealaltă parte Cristian Achim s-a bazat pe opt jucători care în primul meci au evoluat cel puțin 18 minute, iar în al doilea peste zece.

Costescu speră la ajutor și din partea publicului. Vreau să spun că am simțit noi, dar cred că mai ales Oradea a simțit din plin aportul sălii în ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. E o sală care-și încurajează echipa indiferent de rezultat, de scorul din timpul jocului și este un plus fantastic pe care-l are echipa gazdă la Oradea, lucru pe care eu până acum nu l-am simțit la Timișoara și îmi pare rău. Nu vreau să reproșez nimic nimănui, poate a fost și o perioadă mai nefericită în evoluțiile noastre, dar și când am învins acasă lucrurile nu s-au schimbat. Ar fi păcat ca într-un meci de play-off și decisiv pentru noi, și împotriva celor din Oradea, și în această perioadă a anului să nu vină lumea la sală. Mi-aș dori și să simtă măcar dorința și determinarea noastră și să ne ajute pe cât posibil”, a concluzionat antrenorul formației alb-violete.

Meciul trei dintre BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se joacă miercuri de la ora 17:30 și va fi transmis în direct pe DigiSport 3. Brigada de arbitri va fi compusă din Marius Ciulin, Bogdan Podar și Dragoș Stan, iar Viorel Constantinescu va fi comisar din partea FRB. După meciul „leilor” pe același canal se difuzează partida a treia dintre BCMU Pitești și Steaua CSM Eximbank București, cu steliștii conducând cu 2-0 la general. Prima calificată în careul de ași este câștigătoarea sezonului regulat, U BT Cluj Napoca, ce s-a impus lejer în trei partide contra SCMU Craiova, trecând de sută în toatel cele trei meciuri. În seria BC CSU Sibiu – BC Mureș Târgu Mureș scorul este 1 la 1 după partidele găzduite de sala Transilvania din Sibiu și următoarele două partide se vor juca la Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: