Victorii importante pentru BC Timba și BC SCM Timișoara. Fetele de la SCM, învinse la Brașov

Toate cele trei prim-divizionare de baschet din Timișoara au evoluat în deplasare în această etapă. BC Timba a obținut o victorie importantă în lupta pentru menținerea în primul eșalon, 87-86 la Iași. BC SCM s-a impus la Oradea după cinci ani, cu 87-81. Fetele clubului municipal au fost învinse la limită de Olimpia Brașov, scor 73-71.

BC Timba Timișoara a fost prima formație de pe Bega care a jucat în etapa din week-end. Sala Sporturilor din Iași a găzduit sâmbătă seara duelul nou-promovatelor în Liga Națională. Cele două formații erau la a treia întâlnire stagională, după ce în cupă și-au împărțit victoriile pe propriul teren. „Urșii” au câștigat la o diferență mai mare în retur și au obținut biletul pentru Final 8.S-a jucat din nou pe acea suprafață neregulamentară din Iași, dar moldovenii au derogare să o folosească până la finalul acestui an calendaristic. Pentru gazde a fost primul meci pe propriul teren după cel din cupă. Formația condusă de Ioannis Tsirogiannis a evoluat în deplasare în primele 7 etape din Liga Națională.

CS Politehnica Iași – BC Timba Timișoara 86-87 (27-24, 18-15, 23-30, 18-18)

Foto: foto eNdEr

Ambele echipe au efectuat transferuri după duelurile din cupă. Ieșenii au adus 4 jucători noi și au pierdut fundașul cu care au început campionatul din cauza unei accidentări. Timba a rămas fără câteva din transferurile verii, dar i-a readus la echipă pe Dejan Kovacevic și Pavle Reljic, care au mai evoluat în galben-negru. Poli Iași a început partida cu Balogun, Lipkins II, Jackson, Roberts și Șolopa. Dan Ionescu i-a trimis în primul 5 pe Rotariu, Naylor, Medgyesy, Kovacevic și Florveus. A fost un meci echilibrat, cu 16 schimbări de lider și 11 egalități. Ieșenii au avut cea mai mare diferență de pe tabelă, 11 puncte în sfertul secund. „Urșii” au revenit și aveau 5 puncte în față în minutul 38. Gazdele au egalat în ultimul minut, dar timișorenii au marcat patru libere prin Naylor și s-au desprins la patru puncte. Keely Jr. a înscris de la distanță în ultima secundă, dar Timba a obținut prima victorie în deplasare în acest sezon.

John Florveus a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. Kovacevic a revenit cu 18 puncte (4×3) și 8 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Reljic 13 puncte, Bamba 11, Naylor 7, Medgyesy 5, Lazăr 4 și Rotariu 4 puncte. De la Poli s-au remarcat Balogun cu 24 de puncte, Keely Jr. cu 15 și Roberts cu 13 puncte și 7 recuperări. „Urșii” s-au impus grație celor 21 de libere transformate, cu șase mai mult față de gazde, dar și cu 20 de puncte pe contraatac, față de 11.

Olimpia Brașov – SCM Timișoara 73-71 (21-20, 11-16, 22-16, 19-19)

Fetele de la SCM au jucat duminică seara la Brașov în ultima etapă a turului sezonului regulat. Era primul duel direct între cele două formații. Dora Ardelean a venit în vară la Timișoara de la Olimpia, formație cu care a câștigat bronzul în precedenta ediție de campionat și care a jucat finala cupei. În lotul alb-albastrelor sunt Biljana Pesovic și Alexandra Dumitrache, care au îmbrăcat în trecut alb-violetul fostei prim-divizionare de pe Bega. Dan Calancea le-a trimis în 5-ul de start pe Handford, Pesovic, Dumitrache, Al Ash Hab și Higgins. Mihai Coldea a răspuns cu Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Conwright și Burdgess. Ambii antrenori au ținut jucătoarea sub 22 de ani în teren doar în primele 10 minute impuse de regulament. A fost un alt meci cu multe schimbări de lider, 11, respectiv 14 egalități.

Cea mai mare diferență a fost de 7 puncte în favoarea gazdelor. Timișorencele aveau un avans de cinci lungimi cu mai puțin de patru minute până la final. Gazdele au înscris 6 puncte la rând și cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Pesovic a marcat de la distanță și a dus scorul la 72-71 cu 40 de secunde rămase din joc. Alb-violetele nu au găsit drumul spre coș în final și Olimpia a mai punctat o dată de la linia de fault. Gazdele au stat mai bine la punctele din spațiul de trei secunde (38-24), au avut 19-8 la punctele venite pe contre și au marcat 16 libere față de 3. Oaspetele au avut 5 triple în plus (8-3).

Biljana Pesovic a fost decisivă în prima victorie acasă a brașovencelor în această ediție de campionat (succesul cu Phoenix a fost șters). Sârboaica a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (3×3) la care a adăugat 3 recuperări și 4 assist-uri. La gazde s-au mai remarcat Durrett cu 18 puncte și 8 recuperări, respectiv Handford cu 16 puncte. Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare a SCM-ului cu 18 puncte în fața fostei sale formații. Pentru echipa de pe Bega au mai înscris: Lloyd 17 puncte (7 recuperări), Conwright 16 puncte (6 pase decisive), Filip 10 puncte, Burdgess 3 puncte (13 recuperări), Kiriienko 2 puncte și Stoiedin 2.

CSM CSU Oradea – BC SCM Timișoara 81-87 (21-18, 21-29, 18-21, 21-19)

Foto: Roby Boros

Orădenii aveau o serie de 8 victorii acasă cu alb-violeții. Ultimul succes timișorean pe terenul celor de la CSM data din octombrie 2012, 88-85. Antrenorul gazdelor, Cristian Achim, a început meciul din etapa a 8-a cu Trotter, Valeika, Milosevic, Pasalic și Nicolescu. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Jeremic, Tohătan, Komatina, Popa Calotă și Drăgușin. Orădenii au condus în primul sfert cu 8 puncte, dar timișorenii au reintrat în meci și s-au apropiat la trei lungimi la prima pauză. Aceștia conduceau la jumătatea partidei și s-au distanțat până la 14 puncte în sfertul trei. În final au fost multe ratări, inclusiv de la linia de fault, iar gazdele s-au apropiat la patru puncte. Până la urmă bănățenii s-au menținut la conducere și au obținut prima victorie la Arena Antonio Alexe după cinci ani.

În ultimele minute oaspeții au avut probleme cu faulturile la fundași. Reușitele de după semicerc au făcut diferența în favoarea alb-violeților (10-5), dar și cele 8 recuperări în plus (29-21) și cele 17 libere transformate, față de 8. Gazdele au stat mai bine la aruncările din interiorul semicercului, 29-20. Au fost 11 schimbări de lider și 5 egalități.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 30 de puncte, cu 5 din 5 de după semicerc. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Diaz 19 puncte (plus 7 recuperări), Mijajllovic 14 puncte (6 assist-uri), Gheorghe 6 puncte, Burdgess 5, Popa Calotă 5 puncte (7 pase decisive), Drăgușin 4 puncte și Komatina 4 puncte. De la orădeni s-au remarcat Trotter cu 19 puncte, Pasalic cu 15 puncte (5 recuperări și 6 pase decisive) și Valeika cu 12 puncte.

După acest rezultat elevii lui Tudor Costescu s-au alăturat grupului fruntaș al echipelor cu 14 puncte. Clasamentele și rezultatele etapei, pe coloana din dreapta.

În runda următoare BC Timba joacă acasă, la sala Constantin Jude, cu vicecampioana CSM Steaua București Eximbank, sâmbătă 16 decembrie, de la ora 19:30. Ambele echipe ale SCM-ului au meciuri în deplasare. Băieții întâlnesc sâmbătă, de la ora 19, pe Phoenix Galați, în timp ce fetele se deplasează la Sfântu Gheorghe pentru meciul de duminică, de la ora 18:30.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: