Victorii pentru echipele timișorene în etapa a 5-a din Liga Națională. Timba obține primul succes în campionat, BC SCM, pe al 4-lea

Week-end-ul a adus două meciuri din Liga Națională de baschet masculin la sala Constantin Jude. Adversarele echipelor timișorene au rămas fără victorie și după etapa a 5-a. BC SCM Timișoara a trecut a doua oară la rând de borna celor 100 de puncte înscrise și a urcat pe podium după 109-73 cu Poli Iași, în timp ce Timba a obținut prima victorie de la revenirea în Liga Națională, 87-71 cu Dinamo București.

Sâmbătă, de la ora 18, BC SCM Timișoara a primit vizita Politehnicii Iași. Conform tragerii la sorți, partida ar fi trebuit să se joace la Iași. Dar moldovenii nu pot să evolueze pe propriul teren pentru că nu au parchet, astfel că în acest tur au disputat toate meciurile în deplasare, până în decembrie când speră să revină acasă.

Partida a fost una fără istoric. Burgess, Gheorghe, Jeremic, Komatina și Drăgușin au fost în formula de start folosită de Tudor Costescu. La oaspeți au început partida Balogun, Tsintsadze, Buiciuc, Cvetanovic  și Keely Jr. Ieșenii se confruntă cu probleme de lot din cauza accidentărilor, cu fundașul titular din debutul stagiunii, Liapis, suferind o fractură de ligamente. A venit și un american nou, pivotul Roberts.

Alb-violeții au preluat conducerea încă din primul minut și nu au cedat-o până la final. S-au impus cu 109-73, pe sferturi: 35-17, 25-18, 22-15 și 27-23. Aceștia au marcat 56 de puncte din spațiul de trei secunde, având 31 de puncte pe contraatac și 20 din a doua șansă.

Michael Balogun, de la oaspeți, a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte. Pentru Poli Iași s-au mai remarcat Tsintsadze  cu 15 puncte și Roberts cu 14. Adrian Diaz a încheiat în double-double pentru BC SCM Timișoara cu 18 puncte și 10 recuperări. Tot 18 puncte a avut și Mladen Jeremic. I-au urmat: Mijajloovic cu 16 puncte, Drăgușin cu 15, Popa Calotă 14 puncte (6 recuperări, 8 pase decisive), Komatina 9 puncte, Gheorghe 8, Burgess 7, Tohătan 2 și Păun 2 puncte.

Prima victorie în campionat pentru Timba, cu Dan Ionescu interimar

BC Timba Timișoara a spart gheața în campionat, obținând prima victorie de la revenirea în Liga Națională. „Urșii” au întâlnit duminică de la 18:30 pe Dinamo București, o echipă formată doar din jucători atohtoni, cu mare parte din lot având până în 21 de ani. Cele două echipe erau la egalitate de puncte înaintea etapei, pierzând toate cele 4 meciuri anterioare. Timba venea după despărțirea de Bogdan Popescu și încetarea mandatului de antrenor principal a lui Bogdan Murărescu.

De acest meci s-a ocupat directorul tehnic Dan Ionescu. Acesta a dat indicațiile de pe bancă. Timba a început partida cu Jereminov, Florveus, Pavlovic, Medgyesy și De Thaey. Oaspeții i-au avut în 5-ul de start pe Casale (fost la Timba în sezonul trecut), Iliescu,  Vizitiu, C. Mâinea și Neagoe. La gazde au lipsit Naylor și Bamba, al doilea fiind pe bancă „în civil”. Dinamo nu s-a bazat pe cel mai bun jucător al său în startul de campionat, Zaharie, fiind decizia antrenorului.

A fost un meci mai strâns ca cel de sâmbătă, dar tot gazdele timișorene au ieșit învingătoare. Timba s-a impus cu 87-71,  pe sferturi: 26-15, 19-17, 17-21 și 25-18. Cel mai mare avantaj a fost de 22 de puncte în favoarea „urșilor”. Aceștia au fost în controlul partidei, cu câteva emoții în sfertul trei când oaspeții au reușit câteva trițe la rând și s-au apropiat la trei lungimi, 56-53. Galben-negrii au reușit câteva intercepții și contraatacuri cu care s-au distanțat din nou, iar finalul a fost liniștit. „Urșii” au făcut diferența cu 21 de recuperări în plus și cu 11 libere transformate mai  mult ca adversarii. Galben-negrii au avut 23 de puncte din a doua șansă, față de 4 ale oaspeților.

Belgianul Thomas De Thaey a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte la care a adăugat 9 recuperări. Trei jucători de la Timba au încheiat în double-double: Pavlovic (15 puncte, 10 recuperări), Florveus (13  puncte, 12 recuperări) și Lazăr (10 puncte, 12 recuperări). Pentru gazde au mai înscris: Balmuș 9 puncte, Medgyesy 6  și Jereminov 5 puncte. De la Dinamo s-au remarcat: Mircea Neagoe (17 puncte, 5 recuperări), Iliescu (14 puncte) și C.  Mâinea (11 puncte).

Clasamentul și rezultatele le găsiți pe coloana datelor tehnice. Ambele formații timișorene vor juca în deplasare etapa viitoare. BC SCM va merge la Târgu Mureș, în timp ce Timba va evolua la Sibiu. Urmează o pauză pentru loturile naționale, iar campionatul se reia la începutul lunii decembrie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: