”Școlarele” de la ”C. D. Loga”, amânate în absența vizei medicale…

După ce în urmă cu 2 ani le-a fost retezat prin ignorare dreptul câștigat în teren de a reprezenta Timișul ca unici exponenți la faza regională, în urma adjudecării ”Școlarelor” la nivel județean, baschetbaliștii Colegiului Național Bănățean au fost privați și astăzi de bucuria jocului cu ocazia campionatului școlar găzduit de Colegiul Național ”C. D. Loga”, de astă dată în absența vizei medicale în tabăra gazdelor.

Prin vorbe, se pomenește despre stimularea sectorului juvenil în sportul cu mingea la coș, dar practica ne mănâncă zilele, un exemplu faptic concret din întrecerile școlare inducând necesitatea tragerii unui semnal de alarmă.

În această dimineață erau programate ”Școlarele” la baschet băieți, reunind pe terenul Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga formațiile mai multor unități din învățământul preuniversitar, însă întrecerea a fost amânată de pe un an pe altul, lăsată pe luna viitoare dintr-un motiv cât se poate de jenant, în absența vizei medicale, motiv invocat de gazde.

Ar spune unii că s-a mai întâmplat și pe la case mai mari, însă acest nou rateu adaugă o altă mostră vitrinei plină cu promisiuni dar mereu privată de atingerea potențialul său real în disciplina cu mingea la panou. Sportul nostru juvenil suferă într-adevăr, iar acest exemplu este chiar minuscul și banal. Însă picăturile deșertăciunii se adună și dau întregul nereușitei naționale, cu expunere internațională.  

Fiecare așadar cu hibele sale… Căci nu de alta dar în urmă cu 2 ani elevii sportivi de la Colegiul Național Bănățean au fost lăsați pe dreapta la ora fazei regionale, pentru care își câștigaseră dreptul de participare. Atunci, ”CNB” câștiga ”Școlarele” la nivel județean în urma unui foarte aprins duel tocmai cu cei de la Colegiul Național ”C. D. Loga”, în pofida dezinteresului organizatoric ce a pus-o în situația de a juca un sfert în doar 4 componenți, handicap numeric pe care l-a depășit cu brio.

Răsplata obținerii primului loc la ”Școlarele” pe Timiș se contura atunci sub forma reprezentării județului ca unic sol în faza regională, în concurs cu exponentele câtorva județe din vest. Însă recompensa n-a fost atribuită, pofta de joc a băieților fiind agățată în cui de responsabilii echipei, ceea ce a pus baschetul școlar județean într-o lumină nefavorabilă la nivel regional, trădat și lăsat de izbeliște. 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Sport juvenil și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: