Vor înghiţi „Leii din Banat” Perla în doar 3 jocuri?

Acum un an pe vremea asta, baschetbaliştii antrenaţi pe-atunci de Dragan Petricevic se pregăteau de o finală a Cupei României pe care aveau să o câştige la nouă puncte diferenţă în dauna medieşenilor, pe 10 aprilie 2010, cu Velickovic, Grubisic şi Talabă autori a 39 puncte din totalul triumfătorilor şi cu toţi trei de-atunci risipiţi, în dezorganizare în loc de consolidare.

În aprilie 2011, „Leii din Banat”, pe locul 11 după 30 etape în Divizia A, la zece puncte în urma liderei respectiv la 3 sub linia calificantă în play-off, se pregătesc de primul dintr-un maxim de cinci jocuri în play-out, miercuri 13 aprilie, de la ora 18, cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, care i-a învins pe bănăţeni în două rânduri în acest sezon, mai întâi în 19 octombrie, 74-71 în Ardeal, iar apoi recent, pe 19 martie, cu totul surprinzător, 84-68 pe parchetul sălii „Constantin Jude”.

Dacă va fi nevoie de disputarea tuturor celor cinci meciuri, rămâne de văzut. Cert este că dintre primele trei, din datele de 13 (ora 18), 14 (ora 19, după duelul handbalistic CSU Poli Municipal – Steaua) şi 18 aprilie, două vor avea loc în sala „Constantin Jude”, starturile meciurilor având loc la 25 de ore distanţă unul de celălalt. „Ne dorim să tranşăm disputa din prima fază a turneului play-out în primele trei jocuri, un deziderat absolut realizabil prin prisma diferenţei valorice. Unicul inconvenient este deplasarea la Miercurea Ciuc, una greu accesibilă, cu autocarul, multe ore pe drum, comparativ cu varianta ideală, pe care am fi dorit-o, de a evolua în play-out împotriva Politehnicii Iaşi, un adversar şi mai abordabil şi fără bătăi de cap în cazul deplasării, o oră cu avionul. Dar pentru a-i avea ca adversari în play-out pe ieşeni au avut grijă cei de la Energia Rovinari, care au beneficiat sâmbătă seară de un arbitraj favorabil împotriva noastră. Nu m-am referit până acum la asemenea aspecte dar de această dată a fost un fapt evident”, a explicat Ilie Triţoiu, din conducerea BC Timişoara.

Meciurile patru şi cinci sunt programate în 19 şi 22 aprilie, la Miercurea Ciuc respectiv Timişoara, Păltinişanu şi compania având aşadar avantajul terenului propriu în trei dintre cele 5 dispute, pe baza clasării în Divizia A după 30 de etape, cu Baschet Club pe locul 11 şi cu „Perla Harghitei” pe 14, cu doar două succese externe în cursul sezonului dar şi cu o cascadă de puncte în ultimele sale două apariţii, 130 respectiv 127, dovedind aportul individual al baschetbaliştilor americani din lotul harghitean dar şi inconsistenţa tactică a prestaţiilor lor.

„Leii din Banat” vor efectua marţi seară un prim antrenament în pregătirea vizitei pentru două jocuri la rând a celor din Miercurea Ciuc, urmând a realiza două sesiuni de pregătire pe zi sâmbătă şi duminică. „Atmosfera în cadrul lotului este bună, ambianţa s-a detensionat, jucătorii fiind concentraţi să încheie fără complicaţii acest sezon. Evoluţia echipei este în creştere iar prestaţia avută la Târgu Jiu a fost foarte bună, în ciuda eşecului, influenţat şi de maniera de arbitraj”.

Înfrângerea suferită în Oltenia, cu 100-93, pe sferturi 17-23, 27-16, 28-27, 28-27, a fost prima cu Djordje Jovicic la timona echipei, venită după succesele de la Craiova şi acasă cu orădenii, care s-au calificat în play-off, stârnind şi mai mari regrete în tabăra timişoreană pe seama ratării obiectivului. „Sezonul nostru poate lua sfârşit şi în trei meciuri, pe data de 18, la Miercurea Ciuc, pentru că ulterior nu se mai dispută jocuri de clasament pentru locurile 9-12”, a emis Triţoiu o variantă plauzibilă, în cel mai nefericit caz, al unui eşec în cele cinci dispute cu „Perla Harghitei”, putând fi vorba de o nouă rundă de jocuri, pentru supravieţuire, în zona 13-16.

Pesic, cu 25 puncte, Dzambic, cu 23, Markovic, cu 13, Păltinişanu, cu 11, Czmor, cu nouă, Habus, cu opt, şi Miskovic, cu patru, au fost marcatorii echipei pregătite de Jovicic şi Bota, care au revenit la formula de start consacrată, cu cei patru jucători sârbi şi Păltinişanu, Czmor dând randament din postura de rezervă.

Deşi a restabilit continuitatea în sânul lotului grupării timişorene, impunând respectul jucătorilor şi obţinând rezultate imediate, Djordje Jovicic se va întoarce mai mult ca sigur la finele stagiunii la unica sa activitate, ca antrenor principal al garniturii secunde a clubului, rol care i se potriveşte ca o mânuşă, prin prisma carierei sale la cârma echipelor de juniori. Tot ceea ce înseamnă însă viitori antrenori şi jucători rămâne a fi lăsat pentru perioada post-competiţională, când va fi timp de negocieri. Acum „Leii din Banat” trebuie să-şi salveze bruma de mândrie rămasă după un sezon compromis iar orice pas greşit contra harghitenilor ar fi extrem de greu digerabil. Timişoara vrea revanşa, cu 3 înghiţituri cât mai consistente de „Perla Harghitei”…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: