”Cupa Revoluției”, ediția a XXIV-a: ”N-au mai fost de mult atâtea meciuri în Timișoara!” Peste 20! Câștigătorii…

Lansată în 1991 și menținută cu sfințenie peste decenii, la ceas de decembrie, ”Cupa Revoluției” la box a constituit vineri după-amiază un real succes cu ocazia celei de-a XXIV-a ediții a reuniunii pugilistice timișorene, aliniind la start aproape 50 de sportivi de la peste 10 cluburi din țară și din străinătate, concurând la 5 categorii de vârstă și peste 10 categorii de greutate. Iar cei mai mulți au fost spectatorii, care au umplut tribuna sălii ”Profesor Mircea Albu” din strada Amforei…

În fața unei asistențe adunând pasionați și cunoscători ai pugilatului, spectatorii luând loc nu doar în tribună, ci și pe scaunele dispuse pe parchetul sălii din zona Circumvalațiunii, s-au perindat prin ring vreme de peste 4 ore sportivi de la vârsta adolescenței și până la seniorat. ”A fost spectaculos, cu meciuri atractive… De mult n-au mai fost atâtea partide în Timișoara!”, a conchis la final Mihai Ion, delegat tehnic al întrecerii, contribuind la buna organizare în calitatea sa de conducător al Asociației Județene Timiș de Box, pe lângă rolul de antrenor al secției de profil la LPS Banatul Timișoara. Iar apropo de Mihai Ion, demn de menționat este că timișoreanul a obținut în această toamnă, în urma unui examen susținut în Italia, calificativul 3 stele, în baza căruia are dreptul să arbitreze inclusiv la competiția pugilistică a Jocurilor Olimpice de vară, România beneficiind doar de 4 oficiali AIBA International, printre care și Ramona Cobzac, unică reprezentantă a sexului frumos, și care s-a regăsit la rândul ei vineri după-amiază între arbitrii concursului.

”Cupa Revoluției”, ediția a XXIV-a, strămutată în ultima vreme în intimitatea sălii ”Profesor Mircea Albu”, după ce pe vremuri se disputa în sala ”Constantin Jude”, a programat 22 de meciuri, dintre care unul demonstrativ, sparring, fără decizie și fără arbitru, între un sportiv din România, Ali Techin (CSM Timișoara), la categoria tineret, și un reprezentant al Serbiei, de la BC Lazarevac, provenind dintre seniori, diferență de categorie de vârstă care a și trecut partida în categoria celor demonstrative.

În rest însă, s-a concurat pe puncte, cronologia disputelor variind de la o categorie de vârstă la alta, pentru ca antrenorii să-și poată încălzi în timp util elevii. Gazdele au fost cele mai numeroase, reprezentând 5 cluburi, și anume CS Banatul, LPS Banatul, CSM Timișoara, Nimb și Șomo, alți pugiliști provenind din boxul timișean, de la CSM Lugoj și Unirea Sânnicolau Mare, dar și din cel bănățean, de la CSM Reșița, însă și de la Jiul Rovinari respectiv din Serbia, grupările sosite pe malurile Begăi fiind Lupus Novi Sad, Boks Klub Loznica, Boks Klub Lazarevac și Boks Klub Kikinda.

La categoria 28 de kilograme, copii, Robert Pater (Nimb Timișoara) a fost depășit de Alexandru Dumitrache (Jiul Rovinari), decizie la puncte, după o partidă cu 3 reprize a câte un minut. Iar de la cei de 2003, la cadeți.

Cadeții, din generațiile 2000-2001, s-au înfruntat la mai multe categorii de greutate, începând cu 50 kg: Mario Tamas (CS Banatul) – Vukasin Bugarski (BC Loznica), sârbul impunându-se la puncte, după 3 reprize a un minut și jumătate.

Cat. 45kg: Nermin Ajetovic (Lupus Novi Sad) – Peter Vukovic (BC Loznica): la puncte; și

Sebastian Vidican (CS Banatul) – Adrian Nema (BC Kikinda): la puncte.

Juniorii, generațiile 1998-1999, au beneficiat la rândul lor de mai multe întâlniri, durata fiind de 3 reprize a câte două minute:

Cat. 64kg: Marko Marconi (LPS Banatul) – Alexandru Cimpoca (CS Șomo Timișoara): învingătorul la puncte este fiu de antrenor de box.

Cat. 60kg: Denis Floarea (LPS Banatul) – Radu Milanid (BC Kikinda): la puncte;

Cat. 75kg: Flavius Chirilă (CS Banatul) – Peter Stojanovic (BC Loznica): la puncte; și Mihai Secrieru (LPS Banatul) – Mirko Mitrovic (BC Lazarevac): la puncte.

Categoria Tineret (1996/97; 3 reprize a câte 3 minute):

Cat. 56kg: Cosmin Negraru (CS Banatul) – Nikola Bukilica (Lupus Novi Sad): la puncte;

Cat. 64kg: Denis Toros (LPS Banatul) – Alexandru Bosziti (CS Unirea Sânnicolau Mare): la puncte;

Cat. 75kg: Raul Chirilă (LPS Banatul) – Desan Radic (BC Loznica): la puncte;

Cat. 60kg: Răzvan Florea (CS Banatul) – Ivan Rasevic (BC Loznica): la puncte;

Cat. 75kg: Ionuț Socareva (CSM Reșița) – Aleksa Markovic (BC Lazarevac): K.O. tehnic.

Seniori

Cat. 60kg: David Vințan (CSM Timișoara) – Florin Coandă (Jiul Rovinari): la puncte;

Cat. 69kg: Marian Duma (CSM Timișoara) – Octavian Pârvulescu (Jiul Rovinari): la puncte;

Cat. 64kg: Andrei Kovacs (CS Banatul Timișoara) – Aleksandar Vukovic (BC Loznica): la puncte;

Cat. 81kg: Constantin Boldea (CSM Lugoj) – Milic Blagojevic (BC Lazarevac): la puncte;

Cat. 52kg: Ovidiu Berceanu (CSM Reșița) – Sebastian Saciri (Lupus Novi Sad): la puncte;

Cat. 56kg: Andrei Dragomir (CSM Reșița) – Vanj Bacic (Lupus Novi Sad): la puncte;

Cat. 91kg: Cătălin Mintioan (CSM Lugoj) – Filip Vicentici (BC Loznica): la puncte;

Cat. 81kg: Alexandru Bibirici (CSM Lugoj) – Aleksander Jovic (BC Loznica): la puncte.

Arbitri republicani: Orlando Ispas, Valer Pocovnicu, Aurel Mercea. Traian Prodea – secretar. Iar la microfonul evenimentului a fost Ovidiu Forai, editorialist Sporttim…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Box și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Box: