Biea trage la Snagov să agaţe trenul Mondialului la 69 kilograme

Flavius Biea, un fost campion mondial şi european de juniori, nu depune armele pentru obţinerea unui loc la categoria 69 kilograme în lotul României în vederea participării la Campionatul Mondial din luna septembrie, la Baku, pugilistul de 21 de ani de la CS Banatul Timişoara trăgând nădejde că votul Biroului Federal în privinţa alinierii sale la această categorie de vârstă va fi respectat.
Biea, care practică boxul de 9 ani, a cedat zilele trecute în cadrul finalelor Campionatului Naţional de seniori de la Bacău după o partidă în care arbitrul de ring Gheorghe Simion a tolerat stilul obstrucţionist utilizat de Ionuţ Gheorghe, de la Farul Constanţa, şi care avea să devină campion al ţării, cu justificarea „îl cunosc pe Ionuţ de o sută de ani, cum aş putea să îi fac asta!?”, la remarca lui Gheorghe Biea, antrenor al boxerului timişorean, nepotul său, de a respecta litera regulamentului.
Flavius Biea câştigase în prealabil un meci cu Alexandru Soare, de la Rapid Bucureşti, dar s-a lovit apoi de Rus, într-un meci strâns din semifinale, pierdut la puncte.
În ciuda acestui eşec, Biea speră să reprezinte România la Mondial la categoria 69 kilograme iar ulterior, cu ocazia celor două turnee drept criterii de calificare la Jocurile Olimpice de vară din 2o12, unul anul acesta, altul, în anul competiţiei, să-şi câştige dreptul de a încrucişa mânuşile şi la Londra.

„Mâine seară plecăm în pregătire la Snagov iar apoi, pe 15 august, ne vom deplasa într-un turneu de pregătire în Republica Moldova, urmat de unul de meciuri în Ucraina, toate pregătitoare pentru Campionatul Mondial. Ionuţ Gheorghe este mai grăsuţ, are de unde să dea jos şi să se alinieze la categoria 64 kilograme, şi normal aşa s-a votat în Biroul Federal, ca Rus să ne reprezinte la Mondial la 64 kilograme iar Flavius la 69. Dar Federaţia Română de Box va lua în cele din urmă decizia în acest caz, dacă se va mai face un meci la categoria 69 kilograme, pentru cine va merge”, a explicat Gheorghe Biea, care activează ca antrenor la CS Banatul, unde pregăteşte 18 boxeri legitimaţi în general de vârste juvenile, precum şi ca antrenor secund la lotul naţional.

Flavius, unic reprezentant al CS Banatul la Bacău, se antrenează în Timişoara la sala de la Complexul sportiv CFR Timişoara, totalizând 4 ore pe zi, dintre care două dimineaţa, de pregătire fizică şi forţă, şi alte două tehnico-tactice. „Aveam chiar şi trei antrenamente pe zi dar în ultimele săptămâni înainte de competiţie am revenit la două. Înaintea Campionatelor ne-am pregătit şi la Bascov, Piteşti”, a mai explicat Gheorghe Biea, care a amintit totodată că nu este exclus ca Flavius să mai necesite şi câteva zile de repaus, în condiţiile în care „mai are dureri când forţează foarte mult, ceea ce s-a întâmplat când pregătirea s-a axat mai mult pe forţă”.

Flavius Biea, un ex-campion naţional an de an între 2004 şi 2007, ca junior, începând de la categoria 60 kg şi urcând încet, spre 64 kilograme, devenea în acea perioadă campion european şi mondial în 2005, apoi, în 2006, campion european şi vicecampion mondial, iar în 2007 campion european, serie de excepţie scurtcircuitată de o accidentare la umăr care l-a ţinut departe de ring timp de un an şi jumătate.

Caracterizat drept un sportiv cu foarte multă voinţă şi o mentalitate de învingător, practicant al unui stil curat, cu directe, pe linie, Flavius Biea a revenit încet anul trecut în competiţii, iar în 2011, la un turneu în Croaţia, şi-a readus aminte de aerul rarefiat al finalelor, jucând-o şi obţinând locul 2 în luna februarie.

Mai apoi, în decursul toamnei, Flavius Biea se va reîntoarce la boxul de club, cu ocazia ultimelor etape din Liga Europeană, cu deplasări în 15 octombrie în Slovacia şi pe 22 octombrie la Debrecen, plus una în ţară, pe 10 decembrie, la Arad.

Ca şi caracteristici generale ale finalelor Campionatului Naţional de seniori de la Bacău, întrecerea are drept scop depistarea sportivilor talentaţi în vederea selecţionării şi promovării lor în lotul naţional, desfăşurându-se la următoarele 10 categorii de greutate, şi anume 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81kg, 91 kg, +91 kg. Competitia organizată din nou de băcăuani s-a desfăşurat conform regulamentului A.I.B.A., care prevede ca sportivii participanţi să fie născuţi între anii 1992 şi 1977, dar şi mai tineri, din anii 1993 -1994.

Acest articol a fost publicat în Box și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Box: