Adrian Cionca, ex-campionul mondial de juniori al României, la Eton, intră în lotul olimpic de seniori al flotilei tricolore. Rio 2016 se întrevede la orizont!

Adrian Cionca, deteanul care în urmă cu 2 ani cucerea titlul de campion mondial de juniori, în întrecerea de la Eton Dorney, ulterior gazdă a întrecerilor nautice la Jocurile Olimpice de vară din 2012, a obţinut la selecţii un timp cu care a pătruns în lotul olimpic de seniori al României, timişeanul crescut în canotaj pe apele Begăi fiind printre cei mai tineri selecţionabili şi având potenţial pentru a se regăsi în flotila tricoloră la ora Jocurilor Olimpice de vară din 2016, la Rio de Janeiro.

Clasându-se pe locul 3 în testele pentru conturarea lotului olimpic, după ce a înregistrat timpii de 7:26 şi 7:34 în probele disputate pe apele Snagovului, Cionca şi-a redovedit forţa de a se înscrie între cei mai buni vâslaşi ai canotajului românesc, cu speranţa de a evolua în proba de simplu, vizată şi de mai experimentatul stelist Petru Codău.

Canotorii de pe Bega au fost prezenţi la selecţiile de la Snagov de lunea trecută, în cantonamentul specific pentru conturarea loturilor olimpic şi de tineret.

Lotul olimpic masculin este alcătuit din 12 canotori, dintre care 6 au vâslit la Campionatul Mondial, şi se va reuni din prima săptămână a anului viitor pentru a pregăti competiţiile la nivel continental şi mondial din 2014.

Până atunci, ex-campionul mondial de juniori din 2011 se va alinia alături de alţi sportivi timişoreni la Campionatul Naţional de ergometru, care va avea loc la Iaşi, înainte de Crăciun.

Iar canotajul timişorean se poate mândri cu o dublă selecţie, şi Robert Pataki fiind convocat în lotul de tineret al României, între cei 8 canotori selecţionaţi, după ce a înregistrat timpii de 7.46 şi 7.36.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: