Adrian Cionca (CSU Politehnica Timișoara), campion național de seniori la ergometru

Adrian Cionca, deteanul fost campion mondial de juniori în 2011 pe apele de la Eton Dorney, a câștigat proba de simplu masculin a Campionatului Național de ergometru pentru seniori, ce a avut loc la Botoșani. Canotorul Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, în vârstă de 22 de ani, a urcat așadar din nou pe podiumul național în întrecerile pe uscat ale sezonului rece, ca o bună promisiune pentru cel pe ape, care va fi inaugurat pe plan intern la finele lunii, de Campionatul Național de Fond, de pe Bega.

Adrian Cionca: simplistul numărul 1 al țării

Adrian Cionca, simplist numărul 1 al țării, câștigă între seniori și pe ergometru

 

Cionca încheia anul trecut al doilea între seniori la Campionatul Național de ergometru, dar în 2016 a făcut un pas înainte, cu timpul de 5.59,1, devansându-l cu 3 secunde și 80 de sutimi pe Alexandru Petrișor Chioseaua, de la CSM Călărași.

Adrian Cionca, născut în 16 mai 1993 la Deta, cucerea titlul de campion mondial de juniori în ambarcaţiunea de 4x a României în întrecerea World Rowing Juniors Championships găzduită pe Dorney Lake în august 2011, după ce în aceeași vară, legitimat fiind la CSŞ Bega Timişoara şi pregătit de antrenorii Elvira Văsuţ şi Dorin Bena, devenea și campion european juvenil tot în echipajul de 4 vâsle. La finele lui 2011, Cionca era desemnat sportivul numărul 1 al județului Timiș în acel an.

Notând pe marginea întrecerii de ergometru a seniorilor, de la Botoșani, tot la individual masculin, dar în cadrul categoriei ușoare, Drajan Raicovici, de la CSM Timișoara, s-a clasat al patrulea cu timpul de 6.51,5.

Doar CSA Steaua, prin Ana Orhei respectiv Gabriel Cazacu în concursul categoriei ușoare la simplu feminin respectiv masculin, a cucerit două titluri la Campionatul Național de ergometru pentru seniori, celelalte probe fiind adjudecate de Mureșul Târgu Mureș, Nada Florilor Fălticeni, bucureștenele CS Olimpia, CS Dinamo NIRO și CSȘ1 dar și, bineînțeles, CSU Poli Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: