Adrian Cionca, prin recalificări, în semifinala de Mondial

Timişeanul Adrian Cionca, în vîrstă de 19 ani, a contribuit vineri la amiază la accederea României în semifinalele Campionatului Mondial de canotaj sub 23 de ani, echipajul tricolor de 4x încheind pe locul 2 într-una dintre cele două serii de recalificări şi asigurîndu-şi astfel locul la startul penultimului act al probei.

Trei din totalul celor 5 echipaje aliniate de delegaţia României la Mondialul U23 de la Trakai, în Lituania, au fost implicate astăzi în recalificări, iar cel alcătuit din canotorii născuţi în 1993 au reuşit aşadar la a doua încercare ceea ce izbuteau în preliminariile de ieri ambarcaţiunile celor din Noua Zeelandă, Ucraina, Australia, Regatul Unit, Cehia, Estonia, Italia şi Franţa.

Românii au avut un finish puternic pe ultimii nici 500 de metri, cînd şi-au consolidat locul 2, în timpul general de 6:08,79, la doar o secundă şi 19 sutimi în urma echipajului Rusiei, care a condus pe tot parcursul celor 2.000 de metri cu o diferenţă de 3-4 secunde şi s-a calificat de pe primul loc.

România s-a menţinut permanent pe cel de-al doilea loc recalificant, cu 1:28,07 după primii 500 de metri, în urma Rusiei, cu 3:02,08 la mijlocul cursei, dar şi mai mult la acel moment în urma ambarcaţiunii ruşilor, respectiv cu 4:37,24 la 1.500 de metri, la peste 3 secunde în urma primei clasate, desprinsă în cîştigătoare.

Ioan Prundeanu, la proră, Vasile Agafiţei, Adrian Cionca şi Cosmin-Ilie Cuciurean, înaintînd cu o medie de 4,5 metri pe secundă, şi-au mărit pe final la aproape 4 secunde avansul faţă de urmăritoarele Polonia, încheind în 6:12,27, respectiv Norvegia (6:12,36), care le-au suflat în ceafă pe treisfereturi din parcurs. SUA a încheiat pe ultimul loc al recalificărilor Seriei I, mult în urmă.

Germania, în 6 minute şi 3 secunde, respectiv Elveţia (6:05), cu doar 6 sutimi de secundă în faţa maghiarilor, s-au calificat la rîndul lor în semifinale, din cealaltă serie a recalificărilor, înregistrînd timpi superiori celui al României.

Cele 40 de curse programate vineri la Trakai se vor încheia cu primele semifinale ale Mondialului, urmînd ca întrecerea masculină de 4x să aibă loc sîmbătă, aşa încît echipajul din care face parte şi Cionca are o misiune extrem de grea, trebuind să se alinieze la start nu cu mult după emoţiile recalificărilor şi ducînd cu sine cel mai lent timp de parcurs dintre cele mai bune 12 reprezentante mondiale ale probei. Cinste lor, Cionca&Co alcătuiesc cel mai tînăr echipaj al probei, cu o medie de 19 ani abia împliniţi.

Şi echipajul de 2x Solomon (prora) – Cogianu s-a calificat tot de pe locul 2 în semifinale, din recalificări, laolaltă cu Germania şi Italia.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: