Campionatul Mondial de seniori bate la ușă în Florida, canotori se referă la ”lovitura perfectă”. VIDEO

O nouă ediție a Campionatului Mondial de canotaj rezervat seniorilor bate la ușă, fiind programată în Florida între 24 septembrie și 1 octombrie, la Sarasota-Bradenton, cu nu mai puțin de 10 probe la feminin și 13 la masculin, plus 3 mixte, iar evenimentul este anticipat și prin referiri ale protagoniștilor pe marginea sportului cu vâsle.

2017 World Rowing Championships este prefațată prin spusele câtorva participanți, dezvăluind din secretele unor bune performanțe. Care ar fi așadar lovitura perfectă de pală?

Campionatul Mondial de canotaj pentru seniori a fost lansat la apă pe Rotsee din Lucerna în 1962 iar de la ediția sa din 1974, găzduită de aceeași localitate helvetă, s-a desfășurat anual, în toamna lui 2017 ajungând deja la cea de-a 47-a reuniune, în Nathan Benderson Park, pe coasta vestică a statului Florida, așadar a doua în Statele Unite ale Americii, după cea din 1994, de la Indianapolis, anul trecut derulându-se la Rotterdam iar în 2018 în vecini, la bulgari, la Plovdiv.

Pentru a se impune într-o cursă, cel mai important pentru canotori este să se orchestreze într-o mișcare comună, iar doar atunci când vâslesc în sincronicitate ca echipaj, prin lovituri perfecte, au posibilitatea adjudecării unui triumf colectiv, după cum sugerează unii participanți într-o înregistrare video prefațând evenimentul, cu indicii din partea celor direct implicați, Greg Searle explicând de exemplu că ”în canotaj zic că sunt 3 aspecte care determină o viteză mai mare a ambarcațiunii. Unul, vâslești cu o bătaie lungă? Caz în care barca înaintează mai mult, cu fiecare lovitură. Al doilea ar fi, tragi tare? Caz în care barca înaintează cu atât mai mult, cu fiecare dintre acele lovituri. Al treilea element, câte lovituri efectuezi pe minut? Dacă reușești mai multe bătăi ale apei iar acestea sunt încă suficient de puternice dar și destul de lungi, atunci ambarcațiunea va înainta mai rapid. Problema ar fi că uneori poți forța unul dintre aceste aspecte iar atunci altul ar fi în descreștere. Așa încât adevărata artă a canotajului ar fi să vâslești cu bătăi lungi, cu lovituri puternice și să efectuezi mai multe lovituri, să fii eficient și împreună ca echipaj, iar atunci ambarcațiunea înaintează cum ar trebui”.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: