Canotajul timișorean, două locuri 2 și un ”bronz” la prima întrecere a anului, Cupa României la ergometru

Așa cum anul competițional 2016 se încheia pe 17 decembrie cu prima întrecere pe uscat a actualului sezon hibernal, și anume Cupa Federației Române de Canotaj la ergometru pentru seniori și juniori, la fel și concursurile din 2017 au fost inaugurate tot în sală, prin Cupa României la ergometru rezervată seniorilor și juniorilor la nivel individual și pe echipe, derulată în week-end, urmând ca data de 11 martie să aducă primul eveniment pe apă, Campionatul Național individual și pe echipe, la Târgu Mureș, urmat, conform tradiției la orele primăverii, tot pe Bega, de Campionatul Național de Fond, în 5 aprilie la seniori și pe 7 la juniori. Iar apropo de juniori, timișorenii au urcat în câteva rânduri pe podium la concursul de ergometru de zilele trecute.

Prima competiție pe 2017 a canotajului românesc, Cupa României la ergometru, a reunit foarte puțini participanți în probele de simplu și pe echipe de 2 concurenți la nivelul seniorilor, doar 10 sportivi respectiv 4 sportive întrecându-se la individual și 4 formații masculine respectiv 5 feminine la dublu, fără implicare timișoreană și cu 3 titluri mergând în vitrina lui CS Dinamo Niro iar unul la CSA Steaua, pe echipe de seniori, însă concursul juvenil a fost mai bogat numeric, inclusiv cu reprezentare de pe malurile Begăi, nu lipsită de succes.

Astfel, Andreea Popa, de la CSȘ Bega Timișoara, a obținut locul 2 cu timpul de 22:49,30 în proba individuală a junioarelor mari, la 29 de secunde și 40 de sutimi după învingătoarea Andreea Grapinoiu (CS Ceahlăul), probă în care din Banat a mai concurat Patricia Apetroaei, de la CSM Timișoara, clasată pe 10.

Tot o medalie de argint în Cupa României la ergometru a obținut din Timișoara și David George Balosin, de la CSM, cu timpul de 22:08, în întrecerea de juniori a categoriei ușoare.

Pe podium a mai urcat de pe apele Begăi și Robert Ștefan Niță, de la CSȘ Bega, care a înregistrat timpul de 20 de minute, 42 de secunde și 50 de sutimi în proba de juniori I a băieților, la individual, concurs pe care l-a încheiat pe locul 3. În aceeași ierarhie, Alexandru Danciu (CSM) s-a situat pe poziția a 5-a iar colegul de club al câștigătorului medaliei de bronz, Denis Nichitean, pe 7.

În imediata apropiere a podiumului, locul 4 pentru Andreea Fabiola Iorgovan, de la CSM, la junioare III, cu timpul de 12:34,50.

Un loc 5 la juniori II pentru Alexandru Crașovan (CSȘ Bega), Dan Vancea (CSM Timișoara) situându-se în aceeași ierarhie pe poziția a 8-a.

La junioare II, Iasmina Orosz, Dyana Mocan, Adela Popovici, Ioana Alexandrescu și Silvia Mag au obținut locurile 8, 11, 13, 16 respectiv 18 pentru CSM Timișoara, în vreme ce Adriana Surupăceanu (CSȘ Bega) s-a clasat pe 9 iar colega sa de club Daniela Chivu pe poziția a 21-a.

Cele 6 titluri ale Cupei României în probele individuale juvenile au fost adjudecate de sportivi de la CS Ceahlăul Piatra Neamț – două la număr, la juniori 1, respectiv CS Botoșani, CSM Suceava, LPS Iași și CSȘ Orșova.

În probele pe echipe cu participare timișoreană, de juniori I la băieți respectiv de junioare 2, CSȘ Bega s-a clasat pe locul 9 în întrecerea masculină și pe 7 din 7 formații în cea a fetelor.

Cele 8 titluri ale Cupei României în probele juvenile pe echipe de dublu sau 4 au fost adjudecate de sportivi de la CS Botoșani și CS Știința Constanța – câte două la număr, respectiv CSM Suceava, LPS Iași, LPS Nicolae Rotaru Constanța, CSM Călărași și CSȘ Orșova.

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: