Canotoare de la CSȘ Bega și CSM Timișoara, campioane naționale școlare și de junioare

Clasări pe podium și medalii pentru canotajul timișorean la Campionatul Național Școlar și Campionatul Național de juniori, cuplate în prima jumătate a acestei luni la Iași, sub egida Federației Române de Canotaj. Chiar pe prima treaptă a podiumului, junioare II de pe apele Begăi, de la gruparea Clubul Sportiv Municipal în proba de dublu a Campionatului Național de juniori, iar de la CSȘ Bega la simplu, la ”școlare”.

Adela Popovici și Szilvia Mag au câștigat pentru CSM Timișoara una dintre cele 11 probe ale ediției din acest an a Campionatului Național juvenil, în întrecerea junioarelor II la două rame,  cu timpul de 7 minute, 48 de secunde și 30 de sutimi, înscriind numele grupării de pe Bega între cele 6 cu clasări pe locul I în concursul juniorilor.

CSȘ Orșova a câștigat cele mai multe probe, trei, câte două fiind adjudecate de CS Știința Constanța, gazdele de la CSM Iași și CS Botoșani, iar una de CSM Suceava și timișorence.

În același concurs, Alexandru Danciu a încheiat al patrulea în finala A de juniori 1 a simpliștilor, cu timpul de 7 minute, 3 secunde și 15 sutimi, la 40 de sutimi după stelistul Cîrstea, al treilea pe podium.

Aur pentru timișorence și la Campionatul Național Școlar, prin Estera Vîlceanu, prima la junioare II în proba de simplu, CSȘ Bega mai izbutind o clasare pe același podium și prin Beatrice-Diana Cojoc, a treia la finele cursei. Tot ”bronz” pentru cei de la Clubul Sportiv Școlar Bega și la dublu băieți, Sturza și Nichitean urcând pe podiumul întrecerii juniorilor 1 la dublu rame.

În plus, câteva clasări în imediata apropiere a podiumului, Răzvan Sturza și Bogdan Țuțuianu încheind cursa pe 4 la dublu, Adriana Surupăceanu la simplu fete iar Denis Robert Nichitean la simplu masculin.

În ansamblu însă, CSȘ Orșova a dominat copios și conform așteptărilor ierarhia generală, cu nu mai puțin de 10 medalii de aur la ”școlare”, urmat la acest capitol de gazda CSȘ Unirea Iași, cu 5 titluri, și precum CSȘ Bega, LPS Nicolae Rotaru Constanța, cu un triumf.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: