Canotorii României nu repetă în semifinalele de 4x ale Mondialului U23 timpul bun din recalificări

Echipajul de 4 vâsle al României, cu 3 sportivi crescuți pe malurile Begăi, se mulțumește astăzi cu alinierea în finala B a probei de 4x din cadrul Campionatului Mondial de canotaj la categoria de vârstă U23 desfășurat în ultimele 5 zile la Plovdiv, după ce a încheiat penultimul și în semifinale, precum în serii, fără a repeta buna performanță din recalificările de vineri.

logo_ frc

 

Pe locul 5 într-una dintre seriile de joi, canotorii Robert Groșan, Adrian Cionca – ambii de la cluburi timișorene, Marian Enache – lansat de CSȘ Bega și Constantin Radu s-au reabilitat vineri, în recalificările din faza preliminară și pentru semifinale, mergând cu brio mai departe cu timpul de 5:55,520, de pe locul 2 din 5 ambarcațiuni, și doar după nemți, care au înregistrat o reușită de 5:52,930, însă înaintea celor din Regatul Unit – care totuși se calificau și ei în penultimul act, respectiv Norvegia și a gazdelor din Bulgaria.

În semifinalele constând în două serii, una de șase și alta de 5 echipaje, România a înregistrat penultimul timp, 6:05,210, nu la fel de lent precum în serii dar insuficient pentru progresia spre finala A, de duminică, în care au pătruns Canada, Noua Zeelandă, Australia, Polonia, Ucraina și Italia.

Tinerii canotori români vâslesc în schimb în finala B, pe culoarul 2, și alături de Cehia, Belarus, Germania și Slovenia.

România și-a făcut însă deja loc în ierarhia generală pe medalii a Mondialului de la Plovdiv, chiar și după derularea primelor 8 finale din totalul celor 21 de probe, înscriindu-se între cele 13 flotile care au reprezentanți urcați pe podiumul de premiere respectiv doar cinci cățărate pe prima treaptă.

Triumful și l-au adjudecat Dumitru Mariuc, Niculai Aniculesei, Dănuț-Viorel Rusu și Alexandru-Cosmin Macovei, așadar tot un echipaj de 4, la rame, realcătuit cu 2 noi componenți față de cel câștigător în 2013 la Mondialul de juniori și învingător sâmbătă în finala A pentru aurul mondial după o calificare din semifinale cu cel mai bun timp și un parcurs pe culoarul 3 în coasta britanicilor, întrecuți pe porțiunea finală. Delegația Italiei a smuls 3 medalii de aur, SUA două iar Polonia și Franța, câte una, aproape două treimi dintre finale urmând însă a se disputa în cursul zilei de duminică.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: