Canotorii Timișoarei merg mai departe la Campionatul Mondial de juniori de la Hamburg

Canotajul juvenil timișorean are câțiva reprezentanți în delegația României la Campionatul Mondial de juniori demarat ieri la Hamburg, echipajele în care se află reușind printre cei mai buni timpi în probele respective și poziții fruntașe, prin care rămân în cursă.

Iar doi dintre acești juniori, Mădălina Ioana Petreanu și Robert Ovidiu Groșan sunt proaspeți medaliați la Campionatul European de juniori din Belgia, cu aur respectiv bronz, în urmă cu nici 3 luni, în bărcile de 8 plus 1.

Robert-Ovidiu Groșan, canotorul lui CSȘ Bega Timișoara care în 30 iulie a împlinit 18 ani, a câștigat împreună cu colegii săi Cosmin Pascari, Constantin Radu și Sergiu-Vasile Bejan una dintre seriile probei de 4 rame, calificându-se astfel în semifinale.

Ambarcațiunea de 4- a flotilei juvenile ”tricolore” a înregistrat timpul de 6:16,940, devansând cu aproape două secunde barca Italiei și cu peste două secunde pe cea a Statelor Unite ale Americii, după ce românii se clasau pe locul 6 la finele primilor 500 de metri ai cursei, pe 4 la jumătatea distanței respectiv pe 3 după 1.500 de metri. Australia, Ungaria și Polonia au sosit pe locurile 4-6 în aceeași serie.

Germania și Spania s-au calificat din Seria B cu timpi mai buni decât ai românilor, care a fost însă superior câștigătoarei Seriei A, Cehia. Primele câte două clasate în fiecare dintre cele 3 serii la 4 rame băieți au acces în semifinale, alte echipaje fiind redirecționate spre calificări. La startul acestei probe s-au aliniat 17 națiuni.

Două junioare ale Timișoarei în barca de 8 plus 1 a României, și anume Raluca-Mihaela Munteanu, de la CSȘ Bega, născută în 27 ianuarie 1996, și Ionela Mădălina Petreanu, de la CSM Timișoara, născută în 5 ianuarie 1996, ele fiind redirecționate în recalificări după ce obțineau cu echipajul reunindu-le și pe Mihai, Budeanu, Zaharia, Filip, Logofătu, Palașca și Crefelian locul 2 în seriile probei, cu timpul de 6:27,250. Acest timp le-ar fi fost suficient pentru a câștiga cealaltă serie și implicit pentru a se califica direct în finală, în condițiile în care Rusia s-a impus în grupa 1 de calificări cu timpul de 6:33,380, însă regulamentul stipulează faptul că doar ocupanta locului 1 accede în lupta pentru medalii, pe când cele de la locul 2 în jos trec prin recalificări.

Româncele au încheiat la peste 5 secunde în Seria 2 în urma gazdei Germania și vor vâsli în recalificări cot la cot cu echipajul SUA, pe 2 în 6:35,850, dar nu numai. ”Tricolorele” au vâslit permanent pe poziția a doua, pe întreg parcursul probei de opt plus unu, care a reunit la start 7 echipaje feminine. Un triumf în recalificări le-ar propulsa în finala probei.

România a deplasat în Germania 33 de juniori, pregătiți pentru a evolua în 9 echipaje, competiția reunind un total de 730 de sportivi din 57 de țări și propunând 13 clase de concurs, cu prezențe în fiecare probă în parte pentru Statele Unite ale Americii, Italia și gazda Germania, fiecare cu câte 49 de canotori în lot.

Mondialul de juniori se desfășoară într-un parc acvatic, Dove-Elbe, situat pe un braț al Elbei, și care găzduiește întreceri nautice încă din 1985. Competiția de la Hamburg, care se adaugă edițiilor disputate în China, în 2007, Franța (2009), Cehia (2010), Regatul Unit (2011) și Lituania (2013), se va încheia cu finalele de sâmbătă și duminică.

Mondialul de juniori este rezervat canotorilor sub 19 ani, cu data nașterii în 1996 și mai mici, și a adus mari bucurii celor de pe Bega atât la Eton-Dorney, în 2011, când triumfa Adrian Cionca, de la CSȘ Bega și CS U Timișoara, cât și la Trakai, anul trecut, prin Florin Marian Enache, trecut între timp de la ”Bega” pe apele Snagovului.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: