Căprioriu ratează bronzul, Pîrghie și Palamariu doar în finala B de 2-, după cel mai slab timp în semifinale

Timișoreanul Cristi-Ilie Pîrghie și colegul său George Palamariu au încheiat ultimii într-una dintre semifinalele cu câte 6 ambarcațiuni ale probei masculine de dublu din regata de canotaj a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, dar și cu cel mai slab timp în ansamblul penultimei faze de calificare la 2-, fiind astfel redirecționați spre finala B a întrecerii. În judo, Corina Căprioriu, tot o exponentă a sportului timișean la evenimentul din Brazilia, a ratat duelul direct pentru medalia de bronz a categoriei 57kg.

Cristi-Ilie Pîrghie (23 ani), lansat de CSȘ Bega Timișoara

Cristi-Ilie Pîrghie (24 ani), lansat de CSȘ Bega Timișoara

 

Calificați alaltăieri direct din serii în semifinala din această după-amiază, Pîrghie și Palamariu n-au intrat însă cu adevărat în cărți pentru pătrunderea și în finala A din proba de 2-, cea pentru medalii, așa încât vor vâsli joi pentru o clasare între pozițiile 7 și 12.

Cristi-Ilie Pîrghie – foto, lansat în canotajul mare de CSȘ Bega Timișoara și preluat în acest deceniu de CSA Steaua, are 2 metri și 2 centimetri înălțime și a împlinit 24 de ani pe 20 iulie.

Pîrghie și colegul său George Palamariu au încheiat semifinala A/B 1 pe locul 6 cu timpul de 6:48,17, cel mai slab într-o serie semifinală din care au obținut calificarea în finala A echipajele din Italia, Australia și Franța. Din cealaltă semifinală, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Africa de Sud și-au croit drum spre finala A, în cazul lui Murray și Bond cu cel mai bun timp în ansamblul penultimului act, 6:23,36. Pe locurile 4-6, spre finala B, Ungaria, Serbia și Cehia, ultimii în 6:32,48, așadar cu un timp superior celor al ”tricolorilor”. Din semifinala în care au vâslit românii, Olanda și SUA vor continua la rândul lor în finala B.

În recalificări a intrat ambarcațiunea de 8+1 a României, ”tricolorele” încheind pe locul 3 din 4 echipaje într-una dintre semifinale, cu al șaselea timp, din 7 bărci aliniate la start, 6:16,24. SUA și Regatul Unit și-au asigurat culoarele în finala A, pentru care vor mai trage, cu timpi mai buni decât ai României în semifinale, Noua Zeelandă, Olanda și Canada, plus Australia, cu cel mai modest timp.

Lugojeana Corina Căprioriu a fost la un pas de urcarea pe podiumul olimpic în concursul de judo rezervat femeilor la categoria 57 de kilograme, pierzând finala mică a probei în fața portughezei Telma Monteiro, care a cucerit medalia de bronz, la fel ca și nipona Matsumoto.

Căprioriu, care a sfârșit astfel pe locul 5 în ierarhia finală, pierdea în fața brazilienei Rafaela Silva semifinala pentru pătrunderea în ultimul act, sportiva din țara organizatoare cucerind apoi aurul olimpic în finala mongolei Dorjsuren.

În prealabil, pentru a ajunge în semifinale, Căprioriu, care în 18 iulie a împlinit 30 de ani, a trecut pe rând de Nora Gjakova, din Kosovo, și Lien Chen-Ling din Taipei.

Înfrângere și eliminare pentru Daniela Dodean Monteiro, 0-4 cu nipona Fukuhara în turul 3 al probei individuale în întrecerea de tenis de masă, în vreme ce ex-campionul olimpic Alin George Moldoveanu a încheiat pe locul 19 în finală la tir, cu 622,7 puncte, primul fiind italianul Niccolo Campiani, cu 630,2 – nou record olimpic, urmat de rusul Maslennikov și croatul Gorsa.

Perechea tenisistică Mergea & Tecău a mai avansat un tur trecând cu 6-3, 7-6 de mexicanii Gonzalez și Reyes-Varela însă handbalistele au suferit și cel de-al doilea eșec, 13-26 (9-14) cu gazda Brazilia, pentru selecționata antrenată de danezul Morten Soubak marcând de opt ori Belo, ceea ce le lasă pe ”tricolore” fără victorie înaintea confruntărilor cu Norvegia, Spania și Muntenegru, ex-iugoslavele pierzând la rândul lor pentru a doua oară în grupă, 25-27 cu surprinzătoarea Angola. Brazilia, care a dispus și de Norvegia cu 31-28, are tot două succese, precum africanele, pe când Norvegia, grație unui 27-24 cu ibericele, și Spania, printr-un 25-19 cu Muntenegru, au câte un triumf înaintea ultimelor 3 runde. Cea de-a treia, miercuri…

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Judo și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: