CSM Timișoara, locul 2 la seniori și 3 locuri 3 la juniori în Cupa României la ergometru

Federația Română de Canotaj a organizat în câteva centre zonale prima competiție din calendarul pe 2019, destinată conform tradiției la ceas de februarie sezonului rece, de testare în cursul pregătirilor în sală în vederea întrecerilor pe luciul apei, iar Cupa României la ergometru individual și pe echipe a propus 7 probe de simplu și câte 4 de dublu respectiv în echipaje de patru la juniori, precum și câte 3 probe de simplu și de dublu plus două în formații de 4 la seniori. CSM Timișoara a fost implicată la ambele categorii de vârstă, sportivul județului Timiș în 2018, Alexandru Laurențiu Danciu, cucerind locul 2 între seniori în pereche cu David Cătălin Hălmăgian prin a trage în stagiul ”tricolor” de la Piediluco, cu alte 3 locuri 3 pentru gruparea de pe Bega la juniori.

Opt probe pe ergometru s-au desfășurat la seniori, la Snagov, Năvodari, Fălticeni și Iași, dar și la Piediluco, prin participarea câtorva canotori dar și în afara concursului a celor din loturile olimpice masculin respectiv feminin cantonate la lacul italian, ”tricolori” testați ca timpi, fără clasificare. Iar 15 probe s-au derulat la juniori, în aceleași patru centre din țară dar în plus și la Izvorani, Orșova și Timișoara, la categoriile juvenile de vârstă cu participarea din vestul țării și a celor de la CSȘ Bega.

La seniori, numele lui CSM Timișoara a apărut prin dublul alcătuit de sportivul numărul 1 al județului Timiș în 2018, Alexandru Laurențiu Danciu, cu David Cătălin Hălmăgian, pe locul 2 cu timpul de 12 minute, 35 de secunde și 50 de sutimi, trăgând la Piediluco, pe când primii au fost dinamoviștii Gheorghe Robert Dedu și Marian Cireașă, în 12 minute și 60 de sutimi, trăgând la Piediluco.

Mai multe au fost probele masculine în rândul seniorilor, cinci față de cele 3 la feminin, iar la simplu băieți, din 23 de concurenți, majoritatea din lotul olimpic în stagiu în peninsulă, cel mai bun timp l-a înregistrat în afara concursului Constantin Adam, 5:49,30, pe când cel mai bun consemnat în țară l-a izbutit Florin Ceobanu de la CSȘ Unirea Iași, câștigător al Cupei României în 5:54,50, trăgând la Snagov. Lansat pe apă în canotajul de pe Bega, Marian Enache a reușit al treilea cel mai bun timp la simplu din lotul olimpic, 5:59,50.

Și mai multe sportive în proba de simplu feminin la senioare, nu mai puțin de 32, dintre care 25 în afara concursului din lotul olimpic de fete cantonat în Italia, unde Simona Radiș și Maria Tivodariu au fost despărțite de o secundă, 6:49,90 respectiv 6:50,90, câștigătoare a Cupei României fiind Andreea Popa, ocupantă a locului 10 în topul celor mai buni sportivi din Timiș în 2018 în ramuri olimpice sub culorile lui CSU Politehnica Timișoara, însă de astă dată prima pentru CSM București, în 6:54,90, trăgând la Snagov.

Tot în probe ale seniorilor au mai câștigat Gabriel Cazacu, de la CSA Steaua, la simplu categoria ușoară, respectiv echipajul de 4 al lui CS Dinamo iar la categoria ușoară formația de patru a celor de la CS Mureșul Târgu Mureș, într-o probă ”de casă” pentru ardeleni, disputată strict ”în familie” între 3 ”careuri” de canotori. La fete s-au mai impus CSM Călărași și CSA Steaua, la dublu respectiv dublu categoria ușoară.

Un număr aproape dublu de probe la juniori în concursul indoor de debut al sezonului pe uscat din 2019, dar și o mai mare participare de pe Bega, CSM Timișoara cucerind 3 locuri 3, medalii de bronz în Cupa României la ergometru.

Darius Petrișor Groza între juniorii II, la simplu, cu timpul de 6 minute, 49 de secunde și 60 de sutimi, întrecut fiind de Culidiuc (CSȘ Orșova) și Nedelescu (CSM Călărași), care au tras la Izvorani, între cei 18 concurenți numărându-se și alți doi canotori de la CSM Timișoara, pe locurile 14 și 16.

Tot pe 3, și două echipaje de fete de la CSMT, unul al junioarelor II, Andreea Fabiola Iorgovan trăgând la Izvorani iar colega sa de echipă, Roxana Olimpia Moldovan pe malurile Begăi, cu timpul general de 15:39,80, întrecute fiind la dublu de perechi de la CSȘ Orșova și CSȘ Suceava, dar și o formație de 4 a bănățencelor, la junioare mari, Adela Corina Popovici, Szilvia Mag, Dyana Mocan și Adelina Iasmina Orosz, trăgând la Izvorani, cu timpul de 30 de minute, 45 de secunde și 50 de sutimi. Mai iuți, cele de la CS Botoșani și CSȘ Unirea Iași.

Câțiva timișoreni, în alte 4 probe. Astfel, Adriana Surupăceanu, pe locul 4 între cei mai buni sportivi din Timiș pe 2018 în ramuri olimpice, a încheiat pe 5 proba de simplu a junioarelor mari, trăgând la Izvorani pentru CSȘ Bega în 7:24,50. Iar colega sa de club Estera Costina Beatrice Vîlceanu a încheiat pe 7 în 7:39,30, în aceeași locație.

La juniorii mari, cei de la CSȘ Bega pe 8 și 11, Alexandru Crașovanu în 6:47,80 iar Răzvan Sebastian Sturza în 6:57,30, la junioare II fete de la CSȘ Bega și CSM Timișoara fiind ultimele, pe pozițiile 14-15, la fel și perechea junioarelor mari de la CSM, Petroman – Lera, pe locul 6 la dublu.

Juniorii de la CSȘ Orșova s-au detașat ca locuri I în Cupa României, cu 6 probe adjudecate, urmați de cei de la CS Botoșani cu 3 clasări în frunte. Cu câte un triumf, cei de la CSȘ Unirea Iași, CSM Suceava, CS Mureșul Târgu Mureș, CSM Călărași respectiv de la grupările din Fălticeni, ACS Nada Florilor și CN Nicu Gane.

Urmează Campionatul Național de ergometru individual și pe echipe, la juniori respectiv seniori și masters, cu trageri pe o distanță echivalentă celei de 2.000 în concursurile pe ape, competiție în completarea sezonului indoor pe uscat ce este programată pe 2 martie la Piatra Neamț.

După care, conform tradiției, debutul sezonului intern pe apă va avea loc pe canalul Bega, în 17-20 aprilie, în primele două zile cu seniorii și tineretul, iar apoi cu juniorii, în cadrul Campionatului Național de Fond de la Timișoara.

Pe plan internațional, reperele Campionatului European, juniorii pe 18-19 mai la Essen iar seniorii pe 31 mai – 2 iunie la Lucerna, respectiv ale Campionatului Mondial, U23 la Sarasota în 25-28 iulie, juniorii pe 8-11 august la Tokyo iar seniorii pe 25 august – 1 septembrie la Linz, europenele de tineret sub 23 de ani fiind programate peste încă o săptămână în Grecia.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: