CSȘ Orșova câștigă jumătate dintre probele Campionatului Național de fond pentru juniori. Timișorenii, două locuri secunde, un loc 3

Clubul Sportiv Școlar Orșova s-a impus pe canalul Bega în zece probe ale ediției din acest an a Campionatului Național de canotaj fond rezervat juniorilor, opt în întreceri ale băieților, alte șase grupări din țară triumfând în celelalte zece concursuri desfășurate la Timișoara ca parte a primei competiții interne majore a sezonului pe apă, și anume CS Botoșani, cu trei titluri, ACS Nada Florilor Fălticeni și CSM Suceava cu câte două fiecare, iar CSM Călărași, CSȘ Unirea Iași și CS Mureșul Târgu Mureș cu câte un succes. Clasări pe podium și pentru canotori juniori ai cluburilor timișorene, echipajul feminin Moldovan – Iorgovan, de dublu vâsle al junioarelor 2 de la CSM, respectiv Denis Andrici, simplist la categoria ușoară de la CSȘ Bega, obținând locul secund și medaliile de argint. ”Bronz”, echipajul de 4 al junioarelor mari de la CSM. 

După ce CSA Steaua și Dinamo au dominat în primele două zile de întreceri ediția din acest an a Campionatului Național de canotaj fond pentru seniori și tineret, desfășurată pe distanța de 6.000 de metri pe canalul Bega, CSȘ Orșova a câștigat în următoarele două zile jumătate dintre probele concursului juvenil al aceleiași competiții pe țară, pe lângă cele 10 medalii de aur asigurându-și și câte două clasări pe locul 2 respectiv 3.  

Clubul Sportiv Școlar de la Dunăre a triumfat prin 3 echipaje de patru ale băieților, plus unul de 4 cu cârmaci, alte 4 victorii la masculin venind grație ambarcațiunilor de dublu și unui simplist la juniori 2, pe când cele două la feminin mulțumită echipajelor de dublu. CS Botoșani a cucerit medalii de aur prin junioarele sale din ambarcațiuni de patru, cele mari atât la vâsle cât și la rame, respectiv junioare 2.

Cinci cluburi care au urcat pe prima treaptă a podiumului probelor juvenile au obținut totodată și medalii de argint, dar alte 7 grupări fără bucuria cuceririi ”aurului” au izbutit în schimb la Timișoara clasări pe poziția secundă, și anume Ceahlăul Piatra Neamț, LPS Nicolae Rotaru și CS Știința – ambele din Constanța, CSȘ Triumf București, CSM Drobeta Turnu Severin precum și localnicele CSȘ Bega și CSM.

Din partea lui CSȘ Bega, Denis Florian Andrici a încheiat al doilea cursa de simplu la categoria ușoară, cu timpul de 29:41,96, la peste un minut în urma lui Remus Calistru, de la CSM Suceava, cronometrat la finele celor 6.000 de kilometri în 28 de minute, 35 de secunde și 92 de sutimi. 

”Argint” și pentru dublul junioarelor 2 Roxana Moldovan și Andreea Iorgovan, de la CSM Timișoara, în 28:47,70, după Ana Maria Loghin și Elena Diana Șuta de la CSȘ Orșova, în 27:55,77. Iar un echipaj feminin timișorean a urcat pe locul 3 în proba de patru a junioarelor mari, după ambarcațiunile celor de la CS Botoșani și CSȘ Unirea Iași, cronometrate la sosire în 23:49,68 și 24:17,87. Szilvia Mag, Iasmina Orosz, Adela Popovici și Dyana Mocan au încheiat cursa în 24 de minute, 29 de secunde și 59 de sutimi. Încă o grupare, CN Nicu Gane Fălticeni, a înregistrat o prezență pe podium în competiția juvenilă de fond de pe canalul Bega, și anume o clasare pe locul 3.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: