Culoarul spre finală, un pod prea îndepărtat la Mondial

Echipajul de 4x al României avîndu-l în componenţă pe timişeanul Adrian Cionca, legitimat la CS Universitatea şi devenit în 2011 campion mondial de juniori, n-a făcut faţă sîmbătă după-amiază semifinalei Campionatului Mondial de tineret U23 ce continuă pînă mîine la Trakai, în Lituania, încheind al şaselea şi ultimul la doar 28 de ore după ce accedea din recalificări între cele mai bune 12 ambarcaţiuni ale probei.

Prundeanu, Agafiţei, Cionca şi Cuciurean, cu toţii născuţi în 1993 şi alcătuind cel mai tînăr echipaj al semifinalei, care tind spre alinierea la J.O. de vară Rio de Janeiro 2016, au încheiat cu timpul de 6:32,10 minute, la 7 secunde şi 20 de sutimi în urma celei de-a treia clasate, Cehia, ultima calificată în finala de mîine.

Românii au încheiat din nou mai bine, pe locul 4 în ceea ce priveşte doar ultimii 500 de metri din totalul de 2.000 ai cursei, dar n-au mai putut recupera în urma unui start mai lent, care i-a coborît de pe 5 pe 6 după prima jumătate a întrecerii. Italia, Ucraina şi Cehia s-au calificat în finală, în vreme ce nemţii, britanicii şi tricolorii vor concura duminică în finala mică. Franţa, Australia şi Noua Zeelandă completează grila de start a disputei pentru aur.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Timişene și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: