Doi canotori juniori de la CSS Bega Timişoara, la Balcaniadă

Începe un nou an şcolar iar doi adolescenţi legitimaţi la CSS Bega Timişoara şi convocaţi în lotul naţional tot vîslesc, vîslesc, vîslesc. Astfel, Marian Florin Enache, medaliat cu bronz în această vară la Campionatul Mondial de Juniori de la Plovdiv, şi devenit apoi detaşat campion naţional de juniori, luna trecută, la Orşova, se întoarce în Bulgaria, unde are de apărat titlul balcanic cucerit anul trecut în barca „tricoloră” de 8. Dar Enache va vîsli acum nu doar în echipajul de 4 medaliat la Mondial, ci şi la simplu…

Marian Florin Enache (CSS Bega Timişoara; 17 ani), medaliat cu bronz în 2012 la Campionatul Mondial de juniori

Enache, care prin medalia la nivel mondial cîştigată la Plovdiv şi-a asigurat poziţia în lotul naţional de juniori I pentru anul următor, a călcat deja la Balcaniada de canotaj de anul trecut pe urmele mai reputatului detean Adrian Cionca, sportiv numărul 1 al judeţului Timiş în 2011, care pentru 3 ani la rînd s-a impus în competiţia regională..

Enache, dovedindu-se excelent atît în echipajul de 4 vîsle, la Mondial, cît şi ca simplist, foarte recent, la naţionalele de juniori de pe Dunăre, are în palmares şi o medalie de vicecampion european juvenil, va vîsli la Plovdiv atît în echipajul de 4 cu care se clasa al treilea la C.M., după Italia şi Ucraina, cît şi în proba de simplu.

Cooptat ca junior II de CSS Bega, la care a început pregătirile la vîrsta de 15 ani, Enache, care în luna iulie a împlinit 17 ani, a făcut apoi pasul spre Orşova şi Snagov, în cantonament centralizat cu loturile naţionale juvenile, ca o progresie firească, dat fiind că este un sportiv puternic, talentat şi foarte serios, decis să atingă potenţialul maxim.

Profesoara Elvira Văsuţ, antrenor al CSS Bega cu detaşare la loturile naţionale, îl are în grijă la Balcaniadă nu doar pe Enache, ci şi un alt junior al grupării timişorene, şi anume Robert Groşan, născut în 1996 în judeţul Arad, de unde a fost selecţionat la începutul lui 2012, devenind în aprilie vicecampion naţional de fond în ambarcaţiunea de 4 vîsle a Begăi, iar apoi surprinzînd la recenta selecţie de la Orşova, încheind în „simpluri” pe locul 2 şi prinzînd locul în barcă pentru Balcaniadă.

Şi apropo de juniorii localnici, 4 canotori bat luna aceasta la porţile lotului naţional de juniori I, pe lîngă Groşan fiind fetele Cristina Butnariu, Raluca Munteanu şi Mihaela Aniţa, prima fiind pregătită de Ecaterina Calapis iar celelalte două de Elvira Văsuţ. Prilejul vine pe 18-19 septembrie, cu ocazia Cupei Federaţiei Române de Canotaj, întrecere ce are ca principal rol selecţionarea celor mai buni simplişti.

Ulterior, în 21-23 septembrie, Campionatul Naţional de seniori viteză, ce va avea loc pe distanţe de 2.000 metri, pe lacul Snagov, va avea la start 14 componenţi ai secţiei de canotaj de la CSM Timişoara

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: