Florin Marian Enache (CSȘ Bega Timișoara), împreună cu Robert Dedu, locul 1 în serii la debutul Campionatului Mondial de juniori

Florin Marian Enache a debutat în această după-amiază, la două zile după împlinirea vârstei de 18 ani, în proba de 2x a Campionatului Mondial de canotaj pentru juniori, început la ora 15 la Trakai, în Lituania, calificându-se împreună cu Robert Dedu în faza următoare.

Vâslind pe culoarul 3, la concurență în Seria 1 cu ambarcațiunile din Uzbekistan, Australia, Estonia, Bulgaria și Canada, Enache și Dedu au parcurs distanța de 2.000 metri în 7:00,10, cu care s-au impus și calificat în faza următoare. Românii au fost în urma australienilor doar după primul sfert al probei, preluând conducerea la mijlocul cursei, când erau cronometrați în 3:25,09.

Prima fază la 2x a constat în 5 serii reunind un total de 26 de echipaje, dintre care doar cele ale Poloniei și Germaniei, învingătoare în alte serii, au fost astăzi mai rapide decât perechea tricoloră. Din seria României s-au mai calificat în faza următoare Australia, Uzbekistan și Bulgaria, în vreme ce Estonia se va alinia mâine în recalificări iar Canada a fost eliminată.

Florin Marian Enache, lansat de CSȘ Bega Timișoara, ale cărei culori le reprezintă în flotila României, a obținut deja clasări pe podium la nivel continental și mondial, aspirând acum, împreună cu colegul său Robert Gheorghe Dedu (17 ani) la calificarea în finala de 2x și o nouă medalie.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: