FOTO. Naționalul de Fond, pe Bega. Obreja & Raicovici (CSM Timișoara), locul 1 la ușoară la finele întrecerii de seniori și tineret. Steaua și Dinamo, câte 3 de aur joi

Canotajul timișorean a mai obținut și în cea de-a doua și ultima zi a întrecerilor de seniori și tineret din Campionatul Național de Fond de pe apele Begăi încă un titlu național la dublu masculin, și tot în cadrul categoriei ușoare, Bogdan Obreja și Dragan Raicovici bisând la vâsle ceea ce izbuteau Pența și Kovacs la rame, ieri, în reuniunile inaugurale, când și Adrian Cionca se impunea la simplu. Dacă miercuri alb-violetul polist a fost la putere, astăzi a fost rândul concitadinei CSM Timișoara. Dar iată ce-a fost în cele 11 probe de astăzi, după cele 11 de ieri, cu mențiunea că vineri și sâmbătă intră în scenă juniorii, tot în Naționalul de Fond, participarea numerică urmând a fi mai largă…

Tot pe vreme bună, ziua a II-a a Campionatului Național de Fond la canotaj pentru Seniori și Tineret a început joi tot la ora 9,30, programând alte 11 probe implicând 41 de ambarcațiuni.

În prima reuniune a dimineții, CSA Steaua a cucerit 3 titluri naționale iar Dinamo și ACS Nada Florilor Fălticeni câte unul, aceleași CSA Steaua și Dinamo obținând câte două locuri secunde iar CSM Drobeta Turnu Severin unul, pe poziția a treia sosind canotori de la CS Știința Constanța – de două ori iar CSM Timișoara, LPS Nicolae Rotaru și CS Dinamo Niro – o dată.

Alte 6 titluri naționale au fost adjudecate în cea de-a doua reuniune a zilei respectiv a patra și ultima rezervată seniorilor și tineretului, întrecerile încheindu-se în jurul orei de 12,30. În acest caz, CS Dinamo NIRO și CSM Călărași și-au adjudecat câte două locuri 1 iar CSM Timișoara și CSM Drobeta câte unul, așa încât, într-o ierarhie generală a întregii competiții la seniori și tineret dinamoviștii și-au trecut în palmares 9 clasări pe prima poziție – campioni naționali, cei de la CSA Steaua 5, CS Universitar Politehnica Timișoara, ACS Nada Florilor Fălticeni și CSM Călărași – câte două titluri pe țară fiecare, iar CSM Timișoara și CSM Drobeta – câte o victorie.

Prima cursă a zilei de joi a fost decisă la dublu vâsle masculin, cu un timișorean câștigător dar pentru CSA Steaua, Robert Ovidiu Groșan impunându-se în echipă cu Ioan Prundeanu în 22:10,59. Ei i-au întrecut pe parcursul de 6 kilometri în amonte de la Fabrica de Zahăr cu sosirea la Flora pe primii sportivi care au luat startul astăzi, Gheorghe Robert Dedu și Cristian Ivașcu (CS Dinamo NIRO), pe 2 în 22:13,59. Iar LPS Nicolae Rotaru Constanța a sosit pe 3, fiind de menționat că în cadrul fiecărei probe startul era luat de fiecare ambarcațiune în parte, pe rând, la intervale de două minute.

Tot CSA Steaua a învins și la 2+ prin Gheorghe Mihălescu și Corneliu Curuzan, cu Ștefan Florin la cârmă, în 26,06.53, urmată de CSM Timișoara, cu vicecampionii naționali Vasile Udrescu, Bogdan Doroș și Nicolae Vulpe, în 29:06,04.

Flotila Stelei s-a impus și la 2x, prin Dorina Oțea și Simona Radiș, în 24:20,57, urmată pe podium de dinamoviste și CSM Suceava.

În celelalte probe ale reuniunii a III-a, cea de simplu la categoria ușoară a fost câștigată de Mihai Ianoș, de la ACS Nada Florilor Fălticeni, în 24:58,41, urmat de stelistul Cazacu și dinamovistul Cîrstea, iar la 4x s-au impus dinamovistele Mihai, Bereș, Buhuș și Pașcanu în 22:03,79, urmate de Steaua și CSȘ Știința Constanța.

Ultima reuniune, demarată la ora 11,30, a adus și un triumf timișorean în chiar ultima probă a competiției, prin Bogdan Obreja și Drajan Raicovici, de la CSM Timișoara, în proba de dublu a categoriei ușoare, cu timpul de 23:55,02, urmați de sucevenii Schiopoaea și Mitrea iar pe 3 de Fabian Constantin Martin și Sergiu Ștefan Ardelean, de la CSȘ Bega Timișoara, în 25,07.74, pe 4 fiind poliștii Kovacs și Pența, deja cu aurul național în buzunar de la reuniunea de ieri.

Dinamo a învins în două probe ale reuniunii finale, la dublu fete categoria ușoară, prin Șovilgău și Asoltanei, în 25:23,07, urmate de târg-mureșencele Szasz și Gorea iar pe 3 de Paula Pisică și Alina Călin, de la CSM Timișoara, în 31:36,91, respectiv la 4 masculin prin Chichiriță, Matincă, Iliuț și Bejan, urmați de alb-violeții poliști Robert Ștefan Niță, Paul Nicolae Toma, Adrian Cionca și Daniel Ștefan Spiridon, pe 2, în 20:18,37.

Pe 3, juniori de la malul mării, ca o repetiție pentru întrecerile de vineri și sâmbătă, tot pe canalul Bega, în cadrul probelor juvenile ale Campionatului Național de Fond, cei de la CS Știința Constanța lansând pe apă între seniori barca de 4 inclusiv cu un mezin din generația 2001. Elevi ai soților Georgeta și Marian Grijuc, constănțenii au urcat pe podium în alcătuirea Mureșan, Spînu, Banciu, Mihai. Ca delegație completă, cei de la CS Știința aliniază la Timișoara 30 de canotori, profesoara Grijuc explicând că gruparea universitară beneficiază de o bună susținere, pregătindu-se pe apele Canalului Midia Năvodari.

Două triumfuri și pentru CSM Călărași, la 2- tineret prin Georgiana Vasile și Adriana Ailincăi, urmate de echipaje steliste, respectiv la 8+ masculin, unde pe podium a mai urcat și un al doilea echipaj al clubului de la malul Dunării.

În fine, proba de simplu masculin la tineret, cu Robert Dobrin câștigător pentru CSM Drobeta în 24:49,55, urmat pe podium de dinamoviștii Ungureanu și Radu.

Cu alte cuvinte, ca o recapitulare a zilei în cazul localnicilor, titlul pe țară la 2x categoria ușoară pentru Obreja și Raicovici, de la CSM, dar și locul secund pentru poliști în barca de 4, inclusiv cu Adrian Cionca, precum și pentru CSM la 2+ băieți, respectiv poziția a treia pentru CSM Timișoara la doi cu cârmaci masculin și dublu feminin categoria ușoară, tot pe 3 încheind și dublul de juniori băieți de la CSȘ Bega, la categoria ușoară.

Revenim și cu galeria foto a festivității de premiere de la Primăria Timișoara, dar mai întâi imagini de la reuniunile de dimineață, pe Bega. Iar de mâine, juniorii…

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: