GALERIE FOTO. Naționalul de Fond, start pe Bega! Timișorenii, 2xaur: Adrian Cionca, la simplu și Pența&Kovacs la 2- ușoară. Dinamo, 6 aur din 11

Pe o vreme frumoasă, fără vânt, Campionatul Național de Fond pentru seniori și tineret a demarat astăzi la ora 9,30 pe apele Begăi, de la Fabrica de Zahăr pe 6 kilometri în amonte cu sosirea la Restaurantul Flora, un total de 42 de ambarcațiuni fiind cronometrate în unsprezece probe, dintre care 4 de simplu și tot atâtea de dublu respectiv 3 în bărci de patru. Iar două dintre triumfuri au fost conturate de timișoreni, ex-campionul mondial de juniori Adrian Cionca izbândind din nou între simpliști iar dublul la categoria ușoară tot de la CS Universitar Politehnica dominând o probă exclusiv bănățeană.

Fiind an olimpic dar și loturile naționale de tineret aflându-se în pregătiri asidue pe alte fronturi, câteva zeci de performeri au lipsit de la start în actuala ediție, implicit primele două reuniuni ale zilei I de concurs la seniori și juniori fiind comprimate pe o perioadă de 3 ore și jumătate, după care a urmat festivitatea de premiere, la Consiliul Județean Timiș.

Dar actuala întrecere de debut în sezonul intern pe apă constituie chiar și așa un foarte bun criteriu de evaluare efectuat de Federația Română de Canotaj la adresa altor potențiali selecționabili, la finele stagiunii de pregătire pe uscat, din sezonul rece. Iar după cum au semnalat ca prime repere oficialii federali, miercurea pe apele canalului Bega a decurs bine și conform așteptărilor.

Vremea, mizerabilă aseară, a ținut dintr-o dată cu canotorii reprezentând 12 cluburi din țară, ziua de miercuri punând în scenă probe ale seniorilor dar și câteva la tineret.

Adrian Cionca, ex-campion mondial juvenil, de la CS Universitar Politehnica Timișoara, a câștigat la simplu masculin – seniori cu timpul de 24:27,04 și peste 37 de secunde avans în fața călărășeanului Chioseaua, dintr-un total de 6 sportivi participanți în probă.

Campioni naționali de seniori sunt și colegii săi în alb-violet Casian Dacian Pența și Ferencz Albert Kovacs, tot de la CSU Poli, în 25:23,93, într-o probă de 2- a categoriei ușoară doar cu timișoreni în concurs.

Chiar în prima probă a Naționalului ce va ține 4 zile, mâine urmând partea a doua la seniori și tineret iar vineri și sâmbătă mai amplele întreceri pe categorii juvenile, Robert Spiridon și Daniel Ștefan Spiridon, tot de la CSU Poli, au încheiat pe 2, vicecampioni naționali la 2-, în 24:49,04, după dinamoviștii Iliuț și Ivașcu.

Tot la 2-, dar în cadrul categoriei ușoare, cea cu implicare exclusiv bănățeană, și locul 3 pentru juniorii lui CSȘ Bega, în 26:44,42, echipajul fiind alcătuit din Sergiu Ștefan Ardelean și Fabian Constantin Martin, sosiți după vicecampionii de la CSM Timișoara, Drajan Raicovici și Bogdan Obreja, în 25:40,38.

Locul 3 pentru gazde și în cazul celor de la CSM Timișoara la 4+, în componența Alexandru Hancig, Flavius Bolodor, Denis Rada, Alexandru Cîrdu și Alexandru Sebastian Andrica, după cei de la CSA Steaua și CSȘ Știința Constanța, cu mențiunea că la steliști se găsește și timișoreanul Robert Ovidiu Groșan.

Altfel, locul 4 la 4- pentru fetele de la CSM Timișoara, în alcătuirea Alexandra Hada, Patricia Ștef, Ionela Mădălina Petreanu și Mirela Niculina Rogoz, în 30:12,41, după canotoarele de la CSA Steaua, Știința Constanța și Dinamo. Tot locul 4 și pentru Andreea Popa, în 27:27,35 la simplu, junioara ”Begăi” sosind după Nicoleta Pașcanu, de la CS Dinamo NIRO, Georgiana Vasile, de la CSM Călărași, și Ana Maria Iuliana Simion, de la CSA Steaua.

Ziua a fost a grupării CS Dinamo NIRO, cu partea leului, 6 medalii de aur din 11 probe, dar și încă două locuri 3, roș-albii triumfând la 2 fără masculin, la simplu fete – categoria ușoară prin Andreea Asoltanei, la simplu prin Nicoleta Pașcanu dar și la simplu tineret prin Elena Logofătu, precum și la 2- prin Cristian Georgiana Popescu și Amalia Bereș respectiv la 4- prin echipajul băieților, Radu, Chichiriță, Matincă și Bejan.

Alte titluri, pentru steliști, la 4+ masculin și 4- feminin, precum și pentru ACS Nada Florilor la 2- tineret băieți, grație lui Mihai Ianoș și Ciprian Tudosă.

CSM Călărași a reușit mai multe clasări atât pe locul 2 cât și pe 3, de două ori pe poziția secundă urcând și cei de la Știința Constanța, cu câte o distincție de vicecampioni pentru CS Olimpia București și CSM Suceava. În fine, Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Drobeta au urcat la rândul lor pe treapta a treia a podiumului.

Naționalul de Fond pentru seniori și tineret continuă și joi, mai ales cu probe de dublu, șase la număr, dar și câte două de simplu și 4 respectiv cea de 8+ masculin. Așadar alte 11 probe.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: