Junioarele I de la CSM Timișoara, argint în barca de 4 în ”Naționalul” juvenil de fond de pe Bega, băieții de la CSȘ Bega, bronz în 4 cu cârmaci. CSȘ Orșova dominantă și în 2018, cu 8 titluri

Ediția din acest an a Campionatului Național de Fond sub egida Federației Române de Canotaj s-a încheiat pe apele canalului Bega prin cele 21 de probe ale concursului juvenil, pe 3 categorii distincte de vârstă, juniori I, II și III, derulat vreme de două zile sub forma a patru reuniuni în care s-au lansat pe rând de la start pe parcursul de 6.000 de metri nu mai puțin de 106 ambarcațiuni, la simplu, dublu dar și în bărci de patru, mai multe întreceri fiind ale băieților, douăsprezece. Timișoara a găzduit și în 2018 prima competiție internă majoră a sezonului pe apă iar după ce Dinamo a dominat probele ”Naționalului” de seniori și tineret, urmată de CSA Steaua, în zilele imediat următoare s-a impus între juniori, conform tradiției, flotila dunăreană de la CSȘ Orșova. Axate pe juniorat, grupările locale au avut însă mai puține alinieri la start decât de obicei și chiar și mai puține clasări pe podium.

A căzut cortina peste o nouă ediție timișoreană a ”Naționalului” de Fond iar Clubul Sportiv Școlar Orșova a strâns nu mai puțin de opt victorii în probele juvenile, urmat de juniorii din Botoșani, cu 5 medalii de aur, CSA Steaua și CSM Suceava cu câte două triumfuri, iar canotorii de la CSM Iași, Mureșul Târgu Mureș, ACS Nada Florilor și LPS Nicolae Rotaru Constanța cu câte un succes.

Dintre ambarcațiunile cluburilor timișorene, cel mai aproape de aurul național, dar totuși la un minut și 99 de sutimi în urma învingătoarelor, s-a situat pe locul 2 în proba de 4 vâsle a junioarelor I echipajul Clubului Sportiv Municipal, în componența Szilvia Mag, Orosz Iasmina Adelina, Adela Corina Popovici și Dyana Mocan, cronometrat cu timpul de 25:21,19, campioane devenind Bucu, Lebădă, Ungureanu și Balețchi, pentru CS Botoșani.

O medalie a obținut și echipajul galben-albaștrilor de la CSȘ Bega, Răzvan Sebastian Sturza, Bogdan Daniel Țuțuian, Alexandru Crașovan, Denis Robert Nichitean și Roland Emeric Nehez, pe locul 3 în proba de 4 cu cârmaci a juniorilor I, dar la un timp considerabil după învingătorii de la CSM Suceava, două minute și aproape 36 de secunde, pe poziția a doua sosind cei de la Știința Constanța. De notat și că ambele probe cu clasări timișorene pe podium au implicat doar câte 4 ambarcațiuni.

În fine, și două locuri 4 pentru timișoreni în probe de simplu, Estera Costina Beatrice Vîlceanu pentru CSȘ Bega la junioare II, cu timpul de 32 de minute, 35 de secunde și 72 de sutimi, după două sportive de la CSM Iași și o reprezentantă a Mureșului Târgu Mureș pe locul secund, respectiv Alexandru Laurențiu Danciu (CSMT) la juniori mari, în 25:36,53, după concurenți de la CSM Suceava, CS Botoșani și CSȘ Orșova.

Cei din Orșova au dat lovitura cu juniorii 2 la simplu, dublu și patru, impunându-se la dublu și patru vâsle respectiv 4 rame și cu juniorii I, respectiv la simplu masculin la categorie ușoară, fetele de la Dunăre triumfând la junioare 2 în proba de patru.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = zece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: