Lehaci și Beleagă, aur pentru România la Mondial în SUA, la dublu vâsle categoria ușoară

Delegația României la Sarasota-Bradenton și-a adjudecat în această seară întâia medalie la ediția 2017 a Campionatului Mondial de canotaj pentru seniori, cu ocazia alinierii la start a echipajului feminin în proba de dublu vâsle a categoriei ușoară, prima dintre cele 3 în care lotul ”tricolor” a obținut calificarea în finala A, celelalte două, la 8+1, fiind programate duminică.

Prima finală la medalii a Mondialului din SUA cu prezență românească și primul triumf, izbutit de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, câștigătoare pe cei 2.000 de metri ai cursei cu timpul de 6:55,880, după ce au dictat ritmul ultimului act încă dinaintea mijlocului parcursului, la care erau cronometrate în 3 minute și 27 de secunde.

Româncele le-au devansat de puțin la mare luptă pe neo-zeelandeze, pe 2 în 6 minute, 56 de secunde și 90 de sutimi, gazda SUA obținând bronzul în 6:56,380, urmată la peste 4 secunde și jumătate de Polonia iar în continuare de Regatul Unit și Danemarca.

Lehaci, vicecampioană mondială juvenilă dar și continentală la tineret, și care pe 3 ianuarie va împlini 23 de ani, își asigura împreună cu Beleagă, tot din generația 1995, și biletele pentru ediția de anul trecut a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, echipajul de dublu vâsle la categoria ușoară triumfând acum în finala pe medalii a Mondialului de seniori din Florida.

România s-a alăturat astfel în penultima zi a săptămânii pe ape de la Sarasota celor 15 națiuni dintre care 9 europene medaliate ieri în prima reuniune în care s-a tras la podiumurile de premiere, vineri fiind a Irlandei, cu două medalii de aur, urmată la acest capitol de Franța și Italia cu câte una de aur și de argint, iar Brazilia (1-0-1), Australia (0-2-0) și Germania (0-0-2) tot cu câte două medalii la prima strigare. Ungaria și Africa de Sud au mai câștigat la rândul lor vineri aur, pe când Regatul Unit, Olanda și Noua Zeelandă, argint.

Speranțe mari pentru flotila ”tricoloră” și duminică, echipajele feminin respectiv masculin aliniindu-se în finalele A de 8+1.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: