”Mondialul” de canotaj de coastă în ape deschise: VIDEO

Campionatul Mondial de canotaj de coastă sub egida forului internațional în sportul cu vâsle, FISA, și-a derulat ediția din acest an la Oceanul Pacific, în Victoria, în extremitatea sudică a insulei Vancouver din provincia canadiană British Columbia, constând în serii preliminare și finale, unele decise la virajele în dreptul balizelor, ducând și la loviri între vâsle.

World Rowing Coastal Championships a oferit finale pe trasee de 6 kilometri cu startul la țărm, de pe plajă, și 5 viraje la balize, cu sosirea tot la mal, ambarcațiunile urmând parcursuri nu neapărat paralele, ci și cu intercalări. Iar ca rezultate înregistrate la Victoria, ambarcațiuni ale Italiei și Olandei au cucerit câte două medalii de aur iar Peru, Rusia și Ucraina, câte una fiecare.

Peninsularii au triumfat la dublu feminin prin Eleonora Denich și Federica Molinaro respectiv cu barca de 4 cu cârmaci a bărbaților, Gustavo Ferrio, Stefano Morganti, Leone Barbaro, Piero Sfiligoi și Piero Dodesco, aceeași probă fiind adjudecată în întrecerea feminină de rusoaice.

De notat și un dublu triumf individual pentru olandezul Mitchel Steenman, atât cu compatriotul său Julien Bahain cât și în echipajul mixt cu Janneke van der Meulen.

În fine, la simplu s-a impus ucraineanca Diana Dymchenko în proba feminină respectiv Eduardo Linares Ruiz din Peru la masculin. Fotografii, ierarhiile pe podium și o înregistrare video…

Ocupanții podiumului în finalele A la medalii din World Coastal Rowing Championships 2018… proba: aur / argint / bronz

Masculin:

CM1x: Peru -1 (ambarcațiunea numărul 1 din lot) / Germania -2 / Italia -1

CM2x: Olanda -1 / Franța -4 / Spania -1

CM4x+: Italia -1 / Monaco -1 / Franța -1.

Feminin:

CW1x: Ucraina -1 / Olanda -1 / Franța -2

CW2x: Italia -2 / Franța -2 / Franța -1

CW4x+: Rusia -1 / Spania -1 / Monaco -1.

Mixt… CMix2x: Olanda -1 / Franța -1 / Spania -2.

VIDEO

foto: Igor Meijer/worldrowing.com

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: