Recursul Clubului Sportiv Banatul în litigul cu Primăria Timișoara pentru clădirile unui spațiu central, respins

CS Banatul a încasat astăzi încă o lovitură, și anume respingerea recursului intentat la Curtea de Apel Timișoara în procesul cu Municipalitatea în privința unor clădiri din spațiul cândva cu destinație sportivă al clubului de pe malul Begăi, deturnat de ani buni în regim de bar, cu accesul de pe Bulevardul Vasile Pârvan, vizavi de Facultatea de Electrotehnică, dar pentru care gruparea sportivă achită – paradoxal – impozitul pe clădire, pe lângă cel pentru teren.

Așadar de-ale nesfârșitei tranziții românești, cu ciudățenii dintre cele mai ridicole. Pronunțarea era așteptată în cursul zilei de joi dar astăzi a căzut vestea respingerii recursului în acest caz, Clubul Sportiv Banatul intenționând a intenta un nou proces în acest litigiu cu Primăria Timișoara și neexcluzând pe viitor căi de atac chiar în curți internaționale de justiție.

Pronunțarea nefavorabilă grupării sportive în cazul recursului a survenit după ce CS Banatul pierdea inițial și la Tribunalul Timiș.

Clădirile în speță se regăsesc pe spațiul fostei Societăți Sportive CFR, conform denumirii sale inițiale, preschimbată ulterior în CS CFR, fără a aparține însă grupării cu același nume ci funcționând ca un club al sindicatelor, UGSR, iar și mai apoi în CS Banatul. ”Din 1936 ființează acolo clubul sportiv și ni se părea normal ca alta să fie situația. Mai ales că plătim impozitul pe teren și clădiri, doar că nu sunt ale noastre”, după cum a explicat Zlatomir Balojin, conducător al grupării ”Banatul” dar și al secției de canotaj din cadrul CSM Timișoara, precum și vicepreședinte al Asociației Județene Timiș de Canotaj.

Iar apropo de membrii asociației, tinerii canotori de pe apele Begăi s-au răspândit în această iarnă în două direcții, dar cu același scop, al derulării stagiilor de pregătire centralizată. Cantonamentul celor de la CS Banatul și CSM Timișoara a decurs în condiții hibernale, vreme de 18 zile, la Muntele Mic, în județul Caraș Severin, cu 16 sportivi în lot, pe când cel al grupărilor CSȘ Bega și CS Universitar Politehnica s-a derulat la Băile Felix, cu 11 canotori implicați.

Prima testare oficială pe 2015 va surveni weekendul viitor sub forma unui concurs pe uscat, de ergometru, gazdă fiind pentru a doua oară la rând sala Smart Fit, recent inaugurată în Calea Buziașului. Întrecerea constă în faza zonală de la Timișoara a Cupei României la ergometru, disputată concomitent în mai multe centre din țară, rezultatele fiind centralizate de federația de specialitate la nivel național.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 54

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: