Robert Spiridon (CSȘ Bega), locul 2 în Cupa României la juniori, pe Dunăre, la Orșova

Într-o vară dominată de mari întreceri internaționale, și anume Campionatul Mondial de tineret, ce va începe la Plovdiv în 22 iulie, respectiv Campionatul Mondial de juniori, programat din 5 august la Rio de Janeiro, debutul acestei luni a fost punctat pe plan intern de competiția Cupei României de canotaj pentru juniori, derulată pe apele Dunării, la Orșova, unde s-au aliniat la start și câteva ambarcațiuni de pe malurile Begăi, unele dintre acestea urcând pe podium.

HerculaneIunie2010 063

 

Gazda CSȘ Orșova a dominat clar întrecerea feminină, cu 4 locuri I în Cupa României, pe prima treaptă a podiumului în concursul fetelor mai urcând doar Ana Maria Grapinoiu, de la Ceahlăul Piatra Neamț, în proba de simplu, pe când la băieți amfitrionii din Mehedinți au câștigat două probe, la fel ca și Ciprian Tudosă și Mihai Ianoș, de la CN Nicu Gane Fălticeni, în vreme ce Robert Cătălin Dobrin, de la CSM Drobeta Turnu Severin, s-a impus la simplu.

Probă în care canotajul timișorean a obținut cel mai bun rezultat în întrecerea de pe Dunăre, prin Robert Spiridon, de la CSȘ Bega, cu timpul de 7:26,69, la 5 secunde și 39 de sutimi în urma mehedințeanului.

Încă o clasare pe podium pentru cei de pe Bega, dar de la concitadina CSM Timișoara, locul 3 în proba de 4 vâsle, echipajul Alexandru Laurențiu Danciu, David George Balosin, Alin Georgian Sefciuc și Alexandru Cîrdu fiind cronometrat cu timpul de 6:56,06, după echipajele ”pepinierei” de excelență de la Orșova, sosite în 6:26,91 respectiv 6:42,27.

CSȘ Bega a mai concurat în probele de simplu, dublu și patru vâsle ale băieților, dar cu timpi mai lenți, încheind pe locurile 4 și 5. În cele 10 probe ale Cupei României, organizată pe Dunăre de Federația Română de Canotaj, au concurat 43 de echipaje provenind de la 9 cluburi, pe lângă cele câte două timișorene respectiv din Mehedinți mai vâslind juniori de la Dinamo, Știința Constanța și grupările moldave CN Nicu Gane Fălticeni, CSM Suceava și Ceahlăul.

La rame s-a tras doar în dublu și patru, băieții, respectiv și fetele la patru.

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: