România, cu timişoreanul Enache, în finala Mondialului

Marian Florin Enache, juniorul în vîrstă de 17 ani legitimat la CSS Bega Timişoara, va vîsli astăzi după-amiază în finala Campionatului Mondial de seniori şi juniori de la Plovdiv, în Bulgaria, ultim act al întrecerii juvenile pentru care s-a calificat în echipajul de 4x al României după ce obţinea locul 3 într-unul dintre sferturile de finală ale probei iar apoi cîştiga una dintre semifinale.

Românii, în componenţa Enache (proră), Bocăncea, Colceag, Buznean, s-au impus ieri după-amiază într-una dintre semifinale, în timpul de 6:00,97, devansînd echipajele Olandei şi Noii Zeelande, calificate la rîndul lor în finala A a probei de 4x juniori, batavii cu timpul de 6:02.74. Toate cele 3 ambarcaţiuni calificate din cealaltă semifinală, şi anume Italia, cu timpul de 5:56.94, Ucraina şi Ungaria, au încheiat parcursul de 2.000 metri mai rapid decît echipajul României.

Italienii sunt singurii rivali care au vîslit mai repede decît „tricolorii” atît în sferturi cît şi în semifinale, cele două ambarcaţiuni urmînd a lua startul de pe culoarele centrale ale parcursului de la Plovdiv, cu românii pe culoarul 4. Celelalte finaliste sunt Noua Zeelandă (1), Ucraina (2), Olanda (5) şi Ungaria (6).

Enache, care luna aceasta a împlinit 17 ani, a devenit în luna aprilie campion naţional de fond (pe distanţa de 6.000 metri) în proba de simplu tocmai pe apele Begăi, cu ocazia întrecerii interne la vîrf găzduite la Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 3

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: