România, locul 2 la Cupa Mondială

Echipajul feminin de 8 plus cîrmaci al flotilei României, care a aliniat două ambarcaţiuni în cea de-a treia ediţie a Cupei Mondiale 2013 Samsung la canotaj, disputată în week-end la Lucerna, s-a clasat al doilea în finala probei, fiind cronometrat în 6:00.42 pe cei 2.000 metri de pe luciul apei la Rotsee.

Pe 4 după primii 500 de metri, apoi pe 3 la mijlocul cursei respectiv după 1.500 de metri, româncele au încheiat pe 2, în urma echipajului SUA, sosit în 5:54.16. Tricolorele au fost urmate de Canada, în 6:01.61, respectiv Regatul Unit, Germania şi Noua Zeelandă.

Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Ioana Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi Daniela Druncea la cîrmă, cu toate sportive între generaţiile 1985 şi 1990, au încheiat pe 2 vîslind pe culoarul 4.

România a mai avut la Regata din Elveţia un echipaj, cel de 2 fără cîrmaci, al „tineretului” feminin Grigoraş – Boghian, clasat al patrulea. Cu cele două ambarcaţiuni, flotila tricoloră a adunat 10 puncte, tot atîtea cîte strîngea în etapa a II-a a Cupei Mondiale 2013, de la Eton Dorney.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = cincizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: