Timişeanul Pîrghie nu trece de semifinale în barca de 4

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani lansat pe apele canotajului de CSS Bega Timişoara a vîslit în această dimineaţă pentru calificarea în finala probei de 4 a Jocurilor Olimpice de vară Londra 2012, obiectiv pe care timişeanul Cristi-Ilie Pîrghie l-a ratat laolaltă cu colegii săi Cozmiuc, la proră, Palamariu şi Curuea.

Românii au fost doar pe primii 500 metri ai cursei, adică în primul ei sfert, pe un loc calificant în finală, dar au cedat ulterior pasul.

Vîslind pe culoarul 2 în cea de-a doua semifinală a probei, românii au încheiat cei 2.000 de metri ai întrecerii de la Eton Dorney în timpul de 6:12.74, cu mult mai lent decît cel înregistrat la debutul de luni, şi nu s-au calificat în finala A, fiind redirecţionaţi de pe locul 6 în finala B, ce va avea loc sîmbătă.

La start au fost un total de 12 ambarcaţiuni, împărţite în două serii, dintre care primele cîte 3 clasate au obţinut dreptul de a vîsli în finala de poimîine, şi anume Regatul Unit, cea mai rapidă, în 5:58.26, Australia, Olanda, toate din semifinala 1, respectiv SUA, Grecia şi Germania din semifinala 2. Românii au fost la peste 8 secunde în urma echipajului nemţilor, ultimul calificat, respectiv pe ultimul loc (12) ca timp în ansamblul semifinalei.

După ce luni obţineau calificarea din prima fază a probei, cu timpul de 5:52.87, de pe locul 2 într-o serie cîştigată de gazdele din Regatul Unit respectiv de pe 5 în ansamblul celor 3 serii ale preliminariilor, canotorii tricolori s-au întrecut joi cu Canada (culoarul 1; 6:08.90), SUA (culoarul 3; 6:01.72), Germania (4; 6:04,61), Grecia (5; 6:02.61) şi Noua Zeelandă (6; 6:06.36).

Pîrghie, vîslind de pe poziţia a treia ca amplasament în barcă, este al doilea cel mai tînăr component al unui echipaj condus de decanul de vîrstă Curuea (30 ani), fiind în schimb cel mai masiv canotor în echipajul român, cu 2,02 metri şi 108 kilograme.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: