Timişoreanul Enache, campion naţional, la Mondial la Plovdiv

Marian Florian Enache, canotorul legitimat la CSS Bega Timişoara care în 5 august a împlinit 17 ani, va concura săptămîna aceasta la Campionatul Mondial pentru seniori şi juniori de la Plovdiv (Bulgaria), în componenţa lotului de 40 sportivi al României. Enache a devenit în 11 aprilie, cu ocazia Campionatului Naţional de Fond găzduit de Timişoara pe apele Begăi, campion naţional în proba de simplu, cu timpul de 24:13,28 (pe 6.000 metri).

Enache a promis încă din anii trecuţi, clasîndu-se pe podiumuri naţionale, iar acum este în pragul alinierii la Campionatul Mondial, la prora ambarcaţiunii României de 4, în echipaj cu Bocăncea, Colceag şi Buznean. Sportivul timişorean devenea în iarnă vicecampion naţional între juniorii I, la Naţionalul de ergometru individual şi pe echipe, cu timpul de 6:11, canotorul aflat la vremea respectivă în pregătiri la lotul olimpic de la Snagov clasîndu-se al doilea în întrecerea călărăşană.

Marian Enache a făcut în 2012 un pas înainte faţă de întrecerea de fond din 2011, cînd devenea vicecampion naţional în competiţia juniorilor, la Călăraşi, încheind proba de simplu vâsle a juniorilor II cu timpul de 15:31.

Echipajul de 4x al României la Plovdiv se află în compania altor 26 de ambarcaţiuni în această probă, majoritatea europene, incluzîndu-le pe ale vecinilor din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria.

Cristi-Ilie Pârghie (20 ani), lansat în cantotaj tot de CSS Bega Timişoara, pentru care a concurat pînă în 2010, se va alinia şi la Mondialul din Bulgaria, în proba de doi cu cîrmaci, după ce a participat şi la J.O. de vară Londra 2012.

Competiţia de la Plovdiv se va derula de miercuri pînă duminică.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: