Valurile Dunării: CSS Bega şi CSM Timişoara, pe podium în Cupă

Trei locuri doi şi 5 medalii de bronz este colecţia canotajului de pe Bega în Cupa României. „Canotorii au navigat cu ambarcaţiunile pe nişte valuri zici că eram pe ocean. Şi vântul a fost potrivnic. În asemenea condiţii, timpii au fost bunicei”, a caracterizat profesoara Ecaterina Calapis, antrenoare la CSS Bega, participarea cluburilor timişorene la Cupa României pentru juniori, disputată vineri şi sâmbătă pe distanţa competiţională de 2000 metri, de la baza podului de cale ferată peste Cerna, la vărsarea în Dunăre, şi până la baza nautică a FR Canotaj, de pe faleza Orşovei.

Mirela Rogoz şi Alexandra Hada, de la CSS Bega, au reuşit o cursă bună în proba de dublu, smulgând cu timpul de 7.40 un nescontat dar meritoriu loc trei, o remarcabilă poziţie secundă în întrecerea de 4 vâsle reuşind componentele celuilalt club timişean prezent la Orşova, CSM Timişoara, prin Maria Ion, Norica Hobean, Mădălina Petreanu şi Camelia Creţu, cu timpul de 7:08.18. Cele patru au mai obţinut şi o medalie de bronz iar colegul lor de la CSM, Adrian Stoia, s-a clasat al doilea într-o probă de simplu.

Aceleaşi Rogoz şi Hada s-au clasat şi pe locul 2 în proba de dublu rame fără cârmaci, iar o poziţie pe podium aşteptată de delegaţia timişoreană, locul 3, a fost obţinută în proba de rame, 8 plus cârmaci, în componenţa Cristina Butnariu, Ştefania Săvăstache, Mihaela Tudose, Raluca Munteanu, Alexamdra Oprin, Cristina Sorca, Suzana Marinescu, Mihaela Aniţa, cu cârmaci Ionela Big, toate de la CSS Bega, cu timpul 8.01.

Mai sunt locurile trei obţinute în proba de 2 fără respectiv de dublu rame de canotorii lui CSM Timişoara (antrenor Ioan Matei), Bogdan Obreja şi Robert Lazăr.

„Competiţia s-a disputat în absenţa componenţilor lotului reprezentativ de juniori, prezent în acest weekend la Campionatul European de la Kruszwika, în Polonia. Întrecerea a fost disputată de sportivii rămaşi acasă”, a mai explicat Calapis, rămasă şi pe mai departe la Orşova, cu sportiva CSS Bega, Mirela Rogoz, în testările pentru selecţia în ambarcaţiunile României în vederea participării la Campionatul Mondial de juniori.

CSS Bega a deplasat 11 fete la timona a 2 antrenori, profesorii Ecaterina Calapis şi Dorin Bena, iar CSM Timişoara s-a aliniat cu 3 băieţi şi 4 fete, pregătiţi de profesorul Ioan Matei, cu toţii fiind transportaţi pe ruta Timişoara – Orşova şi retur de compania Ducodan, sponsor al canotajului local, delegaţia timişeană ducând cu sine şi două bărci de 4, 3 dublouri şi două simpluri.

În fine, cu toţii au aşteptat veşti de la Campionatul European de juniori de la Kruszwika (Polonia), unde timişoreanul Adrian Cionca, de la CSS Bega, s-a regăsit în ambarcaţiunea de 4 vâsle a României, calificată în finala de duminică şi sperând la repetarea triumfurilor de aur ale echipajelor de opt fete respectiv două rame, a băieţilor.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Valurile Dunării: CSS Bega şi CSM Timişoara, pe podium în Cupă

  1. Fastfurious spune:

    foarte interesanta proba de simplu rame a lui adrian stoia…..as vreau si eu sa stiu cum vine aia?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: