Vaporașe, vaporașe, dar cert e că Bega găzduiește din nou Naționalul de Fond, în amonte spre Flora, pe 6 kilometri, de azi în două săptămâni

Campionatul Național de Fond pentru seniori, tineret și juniori a tot revenit în ultimii ani ai acestui deceniu pe apele Begăi de la Flora în jos, în primele zile de primăvară, iar 2016 nu face excepție, Federația Română de Canotaj punctând prin portalul oficial www.frcanotaj.ro principalele repere ale întrecerii pe țară ce va începe de astăzi în două săptămâni, miercuri 30 martie, primii lansându-se seniorii, iar pe 1-2 aprilie juniorii. Se vorbește mult de dată recentă despre vaporașele de pe Bega, dar cert este că ambarcațiunile cluburilor din canotajul românesc vor vâsli vreme de 4 zile dinspre Fabrica de Zahăr, sperând la vânt bun și vreme frumoasă…

canotag-009

 

Conform forului federal, scopul primei întreceri interne majore a sezonului pe apă este desemnarea echipelor campioane naţionale de fond dar și dezvoltarea şi popularizarea canotajului în ţara noastră, precum şi ridicarea măiestriei sportive. Distanţa de concurs pentru toate categoriile este de 6.000 de metri, de la Fabrica de Zahăr cu sosire în preajma Restaurantului Flora iar cursele se vor disputa contracronometru, cu plecare din două în două minute.

Ca de fiecare dată, competiția se va derula pe mai multe categorii de vârstă, la masculin și feminin, dar și în ambarcațiuni diferite, de simplu, dublu, patru și opt, precum și totodată pentru categoria ușoară – o diviziune specifică rezervată în funcție de greutatea mai redusă a unor participanți.

Pentru seniori, la băieți, întrecerea de categorie open propune probele de 4+ (cu cârmaci); 2x (dublu vâsle); 2- (rame); 1x; 2+; 4-; 4x; 8+, iar la senioare – categoria open: 4-; 2x; 2-; 1x; 4x; 8+. Ceva mai puține probe în cadrul categoriei uşoare, 2x; 2-; 1x la masculin respectiv la senioare 2x și 1x. La tineret, băieți și fete de 19-22 de ani: dublu rame și simplu.

Primele două reuniuni ale seniorilor vor avea loc miercuri 30 martie, prima, de dimineață, cu probele de 2-, 1x, MS; 4- FS; 4+ MS ; 2- MS categorie ușoară și 1x FS categorie ușoară, iar cea de-a doua după-amiaza: 1x FS; 2- MT; 4- MS; 1x FT; 2- FS;

Joi 31 martie au loc reuniunea a III-a, de dimineață, cu probele de 2x MS; 4x FS; 8+ FS; 2+ MS; 2x FS; 1x MS categorie ușoară, respectiv reuniunea a IV-a, după prânz: 4x MS; 8+MS; 2x FS c.u.; 1x MT; 2- FT; 2x M.

Comitetul de organizare al Campionatului Național de Fond este alcătuit din Traian Stancu – președinte, Adrian Tal – director D.J.S.T. Timiș, Romulus Rașca – director CSȘ Bega, Lucian Reclaru – director CSM Timișoara, Daniel Leca – consilier D.J.S.T. Timișoara și Zlatomir Balojin, din partea AJ Canotaj Timiș și conducător al secției de canotaj la CSM Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: